Έκτακτη συνεδρία «βουλής», πρόταση μομφής κατέθεσε το ΚΚΔ

Έκτακτη συνεδρία θα πραγματοποιήσει η «βουλή» μάλλον την ερχόμενη Δευτέρα για την τροποποίηση της «νομοθεσίας» περί λοιμωδών νοσημάτων ώστε να αυξηθούν οι ποινές.

Όπως μεταδίδει η Κίπρις ποστασί, την τροποποιητική πρόταση θα καταθέσει ο «βουλευτής» του ΚΕΕ, Ογουζχάν Χαζσίπογλου. Η συνεδρία θα γίνει με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, με κοινωνική απόσταση και μάσκες, όπως αναφέρεται. Την τροποποίηση επρόκειτο να εγκρίνει σήμερα η αρμόδια «κοινοβουλευτική επιτροπή».

Στο μεταξύ, το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας ξεκίνησε σήμερα στην «βουλή» τη διαδικασία για να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της «κυβέρνησης» ΚΕΕ – ΚΛ. Τρείς «βουλευτές» του ΚΚΔ, Τζεμάλ Όζγιγιτ, Χουσείν Αγκολεμλί και Ζεκί Τσελέρ υπέγραψαν σήμερα το σχετικό αίτημα.

Ο πρόεδρος του ΚΚΔ, τζεμάλ Οζγιγιτ είπε ότι χρειάζονται 9 συνολικά υπογραφές για να τεθεί ενώπιον της «βουλής» η πρόταση μομφής και 26 θετικές ψήφοι για να εγκριθεί.

Την παραίτηση της «κυβέρνησης» ζήτησε και σήμερα ο πρόεδρος του ΡΤΚ και υποψήφιος «πρόεδρος», Τουφάν Ερχιουρμάν λέγοντας «φύγετε για να ηρεμήσει ο κόσμος» και επικρίνοντας τους «κυβερνώντες» ότι δεν μπορούν να πάρουν μια σωστή απόφαση για την διαχείριση της πανδημίας και τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Εξάλλου, ο επίσης υποψήφιος «πρόεδρος» και πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης – όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα – δήλωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες «και όποιος δεν είναι άρρωστος, θα κολλήσει» και γι’ αυτό ζήτησε να επιβληθεί μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Όντας ο ίδιος σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω της επαφής του με επιβεβαιωμένα κρούσματα εντός του κόμματός του, ο Ερχάν Αρικλί ανάφερε σε γραπτή του δήλωσε ότι η καραντίνα στο σπίτι είναι ουσιαστικά μια διέξοδος για την κατάσταση και ζήτησε την επιβολή αυστηρών ποινών για όσους παραβαίνουν τα μέτρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ