Ενώπιον Δικαστηρίου ύποπτοι για υπόθεση παράνομης κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου που θα συνεδριάσει στις 22 Οκτωβρίου παραπέμφθηκαν τα πέντε άτομα που είναι ύποπτα σε υπόθεση παράνομης κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών, απειλής και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα που διαπράχθηκαν τον περασμένο Αύγουστο, μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου στην επαρχία Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία για την υπόθεση και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν προέκυψαν στοιχεία εναντίον των πέντε υπόπτων, ηλικίας 30 ετών οι δύο από αυτούς και 27, 22 και 20 ετών οι άλλοι τρεις.

Συγκεκριμένα το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου και τα ξημερώματα της 10ης του μήνα, συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα, ο 27χρονος και ο ένας 30χρονος και εναντίον τους το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε διατάγματα κράτησης τους για οκτώ μέρες.

Στις 11 Σεπτεμβρίου η Αστυνομία δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων προχώρησε στη σύλληψη του δεύτερου 30χρονου και του 22χρονου, οι οποίοι οδηγήθηκαν από το ΤΑΕ Αρχηγείου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διατάγματα κράτησης για επτά μέρες.

Ο πέμπτος ύποπτος, ηλικίας 20 ετών συνελήφθη επίσης με δικαστικό ένταλμα, στις 13 Σεπτεμβρίου και στις 14 του μήνα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για τέσσερις μέρες.

Σήμερα η Αστυνομία παρουσίασε ενώπιον του Δικαστηρίου τους πέντε ύποπτους για σκοπούς καταχώρησης της υπόθεσης και ορίστηκε για εκδίκαση στις 22 Οκτωβρίου.

Η Αστυνομία υπέβαλε αίτημα για συνέχιση της κράτησης των πέντε ωστόσο το Δικαστήριο το απέρριψε και διέταξε όπως αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αρχηγείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ