Επ.Εθελοντισμού: Κοινός εχθρός όλων ο κορωνοϊός

Φέτος, έχει διαφανεί περισσότερο από ποτέ ότι δεν είμαστε εχθροί μεταξύ μας και αντιθέτως, ο κοινός μας εχθρός είναι ένας ακούραστος ιός, που απειλεί την υγεία μας, την ασφάλεια και τον τρόπο ζωής μας αναφέρει ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκης σε ανακοίνωσή του για την 21η Σεπτεμβρίου, Διεθνή Ημέρα Ειρήνης.

Προσθέτει ότι «η πανδημία COVID-19 έχει προκαλέσει αναταραχή σε ολόκληρο τον κόσμο, υπενθυμίζοντάς μας ότι κάτι που συμβαίνει σε ένα μέρος του πλανήτη μπορεί να μας επηρεάσει όλους ενώ τον Μάρτιο, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε όσους βρίσκονταν σε πόλεμο να αφήσουν τα όπλα και να επικεντρωθούν στη μάχη κατά της πρωτοφανούς παγκόσμιας πανδημίας».

Ο Επίτροπος συνεχίζει αναφέροντας ότι «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς αποστασιοποίησης, η φετινή Διεθνής Ημέρα Ειρήνης είναι αφιερωμένη στον διάλογο και στη συλλογή ιδεών και ο κόσμος καλείται να ενωθεί και να μοιραστεί τις σκέψεις του για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την αλλαγή του κόσμου προς το καλύτερο».

Για το θέμα της φετινής Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης 2020 που είναι «Οικοδομώντας την Ειρήνη Μαζί», ο Επίτροπος Εθελοντισμού σημειώνει ότι «στοχεύει στη διάδοση της συμπόνιας, της καλοσύνης και της ελπίδας, εν μέσω της COVID-19».

«Με αυτό τον τρόπο, τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να κατευνάσουν προσπάθειες εκμετάλλευσης της πανδημίας για προώθηση των διακρίσεων και του μίσους», αναφέρει ο κ. Γιαννάκη ο οποίος προσθέτει ότι «ως Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, συμμεριζόμαστε πλήρως τις προτροπές των Ηνωμένων Εθνών».

Διαβάστε επίσης:
Απεβίωσε αιφνίδια ο αντιπρόσωπος της Porsche στην Κύπρο (Εικόνα)

Καταλήγοντας συγχαίρει «την Κοινωνία των Πολιτών και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για τη μέχρι τώρα δράση τους υπέρ της ειρήνης» αναφέροντας ότι «η παγκόσμια ειρήνη θα επιτευχθεί, εάν κερδηθεί το στοίχημα να κάνουμε τη γη βιώσιμη μακροπρόθεσμα».

Πηγή: ΚΥΠΕ