Έπιασαν τιμόνι οι οδηγοί λεωφορείων στη Λευκωσία

Λήξη της απεργίας αποφάσισαν σήμερα σε Γενική τους Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Σολωμού, οι εργαζόμενοι στην Cyprus Public Transport με την αποδοχή της κατ΄ αρχήν συμφωνίας, οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές μετά από διαπραγματεύσεις στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Κλάδου Μεταφορών της ΣΕΚ Χαράλαμπος Αυγουστής, «η κατ΄ αρχή συμφωνία επιλύει το βασικό πρόβλημα της συμπληρωμής των μισθών για δύο μήνες και επιπλέον θέματα που είχαν προκύψει με τη μισθοδοσία»

Ο κ. Αυγουστή είπε ότι έχει καθοριστεί μια συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη στο Υπουργείο Εργασίας για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων σε άλλα θέματα που παραμένουν ανοικτά με την εταιρεία. «Οι εργαζόμενοι με αυτή την απόφαση δίνουν τον χρόνο στην εταιρεία να προχωρήσει να κάνει όλες τις διορθώσεις στη μισθοδοσία. Η εταιρεία έχει επιδείξει καλή θέληση και οι εργαζόμενοι αναγνωρίζοντας αυτή τη διάθεση επανήλθαν στις εργασίες τους», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση του το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρει ότι μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στον τομέα των λεωφορείων, στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας έχει ανατραπεί, με αποτέλεσμα να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της νέας εταιρείας Cyprus Public Transport και των Συντεχνιών και να επιλυθεί σημαντικός αριθμός των διαφορών που έχουν προκύψει.

Διαβάστε επίσης:
Αύριο η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τα Ειδικά Σχέδια

«Η απεργία θεωρείται πλέον λήξασα, με επανέναρξη εργασιών των Λεωφορείων Λάρνακας στις 2/9/2020 και των Λεωφορείων Λευκωσίας σήμερα 3/9/2020», σημειώνεται.

Το Τμήμα εκφράζει θερμές ευχαριστίες και στις δύο πλευρές, οι οποίες έχουν δεσμευτεί όπως διατηρήσουν το πνεύμα σύνεσης και συνεργασίας και συνεχίσουν να επιλύουν στο ίδιο κλίμα εμπιστοσύνης και καλή τη πίστει, τυχόν μελλοντικές διαφορές που δυνατόν να προκύψουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ