Γ.Λουκαϊδης: Ανάγκη ειρηνικής επίλυσης διαφορών στην περιοχή Αν.Μεσογείου

Την ανάγκη ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και διενέξεων στην εύφλεκτη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του πολιτικού διαλόγου και στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου επεσήμανε ο βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), ο οποίος συμμετείχε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Συνέλευσης.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Υπεπιτροπής για τη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό κόσμο, ο κ. Λουκαϊδης, στο πλαίσιο συζήτησης που διεξήχθη για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, επεσήμανε πως, τόσο όσον αφορά το Κυπριακό όσο και το Μεσανατολικό, υπάρχουν τα σχετικά ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που καθορίζουν το περίγραμμα λύσης τους, όπως άλλωστε ισχύει και για τα άλλα προβλήματα της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο Κύπριος βουλευτής, τα ψηφίσματα αυτά πρέπει να γίνονται σεβαστά και να διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των επηρεαζόμενων λαών. Δεν αρκούν οι δηλώσεις περί της ανάγκης ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, αν δεν μετουσιώνονται σε πράξεις, τόνισε ο κ. Λουκαΐδης.

Διαβάστε επίσης:
Την ερχόμενη βδομάδα ξεκαθαρίζουν οι ημερομηνίες επαφών Ερντογάν – Μητσοτάκη και διερευνητικών

Εξάλλου, η Επιτροπή ασχολήθηκε επίσης με το θέμα της κατάστασης στη Λευκορωσία, καθώς και την ανάγκη θέσπισης ενός δεσμευτικού πλαισίου για την δημοκρατική διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: ΚΥΠΕ