Η Αστυνομία «κρούει τον κώδωνα»: Προσοχή στις απάτες μέσω διαδικτύου

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για την υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις σε βάρος γυναίκας ηλικίας 34 ετών και συστήνει στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Με αφορμή τη νέα αυτή υπόθεση απάτης, η Αστυνομία συστήνει στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις περιπτώσεις διαδικτυακής επικοινωνίας του με άγνωστα πρόσωπα. Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες, όταν τα πρόσωπα αυτά ζητούν πληροφορίες για δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή και την καταβολή χρημάτων μέσω τραπεζικού εμβάσματος ή άλλου ιδρύματος μεταφοράς χρημάτων ή και μέσω διαδικτυακής συναλλαγής e-Βanking ή i-Banking.

Το κοινό προτρέπεται επίσης να ενημερώνει την Αστυνομία για παρόμοια περιστατικά ύποπτης διαδικτυακής επικοινωνίας, μέσω και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Αστυνομίας για καταγγελίες ηλεκτρονικού εγκλήματος στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://cybercrime.police.gov.cy/police/CyberCrime.nsf/subscribe_gr/subscribe_gr?OpenForm.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης διερευνά η Αστυνομία, μετά από καταγγελία ότι ύποπτο πρόσωπο απέσπασε από γυναίκα, χρηματικό ποσό πέραν των 31 χιλιάδων ευρώ, με ψευδή διαδικτυακά μηνύματα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ