Η Ολομέλεια δεν επικύρωσε τις συνθέσεις των Επιτροπών λόγω εκκρεμοτήτων

Η Ολομέλεια της Βουλής δεν επικύρωσε κατά τη συνεδρία της Παρασκευής τις συνθέσεις των Επιτροπών στις οποίες υπήρξε κατάληξη στην Επιτροπή Επιλογής.

Πρόκειται για τις αλλαγές που θα επέλθουν στη σύνθεση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών μετά την αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση των Βουλευτών Άγγελου Βότση, Μαρίνου Μουσιούττα και Γιώργου Προκοπίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΟ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος προεδρεύει ex officio της Επιτροπής Επιλογής ζήτησε από την Ολομέλεια της Βουλής να επικυρώσει τις συνθέσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών στις οποίες υπήρξε κατάληξη στην Επιτροπή Επιλογής, δηλαδή όλων των Επιτροπών πλην των Επιτροπών Υγείας και Εσωτερικών. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης διατύπωσε την ένσταση του κόμματος τους να επικυρώνονταν οι συνθέσεις των Επιτροπών πριν να υπάρξει κατάληξη για όλες.

Η Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου είπε πως δεν παραμένει η όποια εκκρεμότητα και το μοναδικό το οποίο αναμενόταν και ήταν το όνομα του Βουλευτή του ΔΗΚΟ που θα συμμετέχει στην Επιτροπή Εργασίας το οποίο διαβιβάστηκε στις υπηρεσίες της Βουλής. Εξέφρασε περαιτέρω την άποψη ότι θα πρέπει το θέμα να κλείσει το συντομότερο ώστε να λειτουργήσει η Βουλή όσο το δυνατό πιο γρήγορα και σωστά και σε πλήρη σύνθεση.

Ο Μαρίνος Μουσιούττας είπε ότι με βάση την ενημέρωση που εξασφάλισε από τον Διευθυντή της Βουλής είναι ότι η θέση της Επιτροπής Επιλογής ήταν ότι ο ίδιος θα συμμετείχε σε 2 Επιτροπές, ο Άγγελος Βότσης σε 2 Επιτροπές και σε 3 Επιτροπές ο Γιώργος Προκοπίου και ζήτησε να μάθει αν οι 3 Βουλευτές θεωρούνται ομάδα ή αν ο κάθε Βουλευτής θεωρείται ανεξάρτητος. Πρόσθεσε πως η Άννα Θεολόγου ως ανεξάρτητη Βουλευτής συμμετείχε σε 5 Επιτροπές.

Διερωτήθηκε περαιτέρω στη βάση ποιου σκεπτικού η Επιτροπή Επιλογής κατέληξε ότι ο ίδιος θα συμμετέχει σε 2 Επιτροπές. Πρόσθεσε πως «όποιο και αν είναι το σκεπτικό θα το δεχθούμε, αλλά θέλουμε να το γνωρίζουμε». «Αν θεωρούμαστε ομάδα τότε πρέπει να έχουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ομάδας, αν θεωρούμαστε ανεξάρτητοι θα πρέπει να έχουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ανεξάρτητου Βουλευτή», συμπλήρωσε.

Διακόπτοντας τη δημόσια συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας, ο κ. Συλλούρης είπε την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστεί η συζήτηση στην Επιτροπή Επιλογής. Απαντώντας στον κ. Μουσιούττα είπε ότι «εσείς με βάση το Σύνταγμα και τον κανονισμό γνωρίζετε πως πρέπει να αυτοπροσδιορίζεστε».

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Βουλής ενημερώνοντας το σώμα προ ημερησίας διατάξεως για τις δραστηριότητες γενικότερα της Βουλής ανακοίνωσε ότι εντός του επόμενου διαστήματος θα δημιουργηθεί παράλληλη Βουλή για την επιχειρηματικότητα, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία στελέχωσης.

Διαβάστε επίσης:
«Ντου» της Αστυνομίας σε οικία 37χρονου – «Τσουχτερό» πρόστιμο για λαθροθηρία

Ο κ. Συλλούρης στο τέλος της Συνεδρίας της Ολομέλειας ενημέρωσε το σώμα ότι θα είναι ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών οι προτάσεις νόμου που κατέθεσε για το πόθεν έσχες των Βουλευτών, του Προέδρου της Δημοκρατίας, των Υπουργών και άλλων κρατικών αξιωματούχων και πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.

Πηγή: ΚΥΠΕ