Η βοήθεια που στάλθηκε από Κύπρο στον Λίβανο ξεπερνά μεγαλύτερες χώρες

Στο μεγάλο αίσθημα φιλανθρωπίας που χαρακτηρίζει τον λαό της Κύπρου αναφέρεται σε μήνυμά του για την Διεθνή Ημέρα Φιλανθρωπίας ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννης Γιαννάκη, σημειώνοντας ότι λόγω της αλληλεγγύης που επέδειξαν οι Κύπριοι για τον λαό του Λιβάνου μαζεύτηκαν πάνω από 240 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, ξεπερνώντας βοήθεια που είχε αποσταλεί από πολύ μεγαλύτερες χώρες.

Η Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία έφυγε από τη ζωή η Μητέρα Τερέζα και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) υιοθέτησε το σχετικό ψήφισμα το 2012, με στόχο την αναγνώριση του έργου όλων των φιλανθρωπικών οργανώσεων και φιλάνθρωπων ατόμων. Η ημέρα αυτή αποσκοπεί και στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων να προβαίνουν σε εθελοντικές και φιλανθρωπικές δράσεις.

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων τιμά τη Διεθνή Ημέρα Φιλανθρωπίας, εξαίροντας τα φιλάνθρωπα αισθήματα των Κυπρίων κατά την πρόσφατη δοκιμασία του γείτονα λαού του Λιβάνου.

“Η ανιδιοτελής προσφορά τροφίμων από πολίτες, εταιρείες, Τοπικές Αρχές, την Εκκλησία, Μη Κυβερνητικές και Εθελοντικές Οργανώσεις συνέβαλε σημαντικά στην ανακούφιση χιλιάδων κατοίκων της Βηρυτού, που έμειναν άστεγοι λόγω της φονικής έκρηξης. Σημαντική συμβολή στην προσπάθεια είχαν οι εθελοντές μας, οι οποίοι ανέλαβαν την παραλαβή, το διαχωρισμό, τον έλεγχο και την τοποθέτηση των ειδών σε κιβώτια”, αναφέρεται στο μήνυμα.

Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός – Ελλάδα: Έσπασε το φράγμα των 11.000 κρουσμάτων

Για ακόμα μια φόρα, προστίθεται, αποδείχτηκε έμπρακτα πως η καρδιά των Κυπρίων είναι πολύ μεγαλύτερη από τον αριθμό του πληθυσμού της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ