Ικανοποίηση Δήμου Λεμεσού για δωρεάν λεωφορεία στο σύστημα Park and Ride

Χαμόγελα στο Δήμο Λεμεσού έφερε η απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών κα Έργων να εγκρίνει το αίτημα των Δημοτικών Αρχών και της ΕΜΕΛ για δωρεάν μεταφορά επιβατών με τα λεωφορεία της κυκλικής διαδρομής Park and Ride που πρόσφατα εγκαινιάστηκε.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει την ικανοποίηση του για την απόφαση, με το Δήμαρχο Νίκο Νικολαϊδη να ευχαριστεί τον Υπουργό Γιάννη Καρούσο για τη θετική ανταπόκριση του στην εισήγηση «δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την πολιτική βούληση του Υπουργείου του για έμπρακτη στήριξη των δημόσιων μεταφορών».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Λεμεσού, από τις 16 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με την ΕΜΕΛ, άρχισε τη λειτουργία υπηρεσίας Park-and-Ride, για την εξυπηρέτηση όλων όσοι θέλουν να πάνε στο κέντρο της πόλης.

Με την υπηρεσία αυτή, το κοινό μπορεί να χρησιμοποιεί δωρεάν ως χώρο στάθμευσης το δημοτικό τεμάχιο, δυτικά της οδού Βορείου Ηπείρου (χώρος όπου γίνεται το δημοτικό παζαράκι κάθε Σάββατο). Από το χώρο αυτό, οι πολίτες μπορούν να επιβιβάζονται στην κυκλική διαδρομή του κέντρου πόλης, με χρήση μικρών λεωφορείων, χωρίς πλέον καμία χρέωση.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία αυτή προσφέρεται Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 6:30 μέχρι τις 19:40.

Πηγή: ΚΥΠΕ