Κοντά στην εξιχνίαση η υπόθεση εμπρησμού αίθουσας Δημοτικού Σχολείου στην Λευκωσία

Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης εμπρησμού αίθουσας Δημοτικού Σχολείου στην επαρχία Λευκωσίας, βρίσκεται η Αστυνομία, με τις έρευνες να διεξάγονται σε εντατικούς ρυθμούς.

Οι έρευνες διεξάγονται από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, με τους ανακριτές του ΤΑΕ να έχουν ήδη εξασφαλίσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, 10 ανήλικα πρόσωπα, ηλικίας από 10 έως και 17 ετών, φαίνεται να συνδέονται με την υπόθεση εμπρησμού.

Τρεις από τους ανήλικους έχουν ήδη ανακριθεί στην παρουσία των γονέων τους, ενώ προγραμματίζεται στη συνέχεια να ληφθούν καταθέσεις και από τα υπόλοιπα εφτά ανήλικα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία της υπόθεσης, γύρω στις 10 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, 28 Σεπτεμβρίου, ξέσπασε φωτιά σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού Σχολείου, στην επαρχία Λευκωσίας.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία κατέσβησαν τη φωτιά, από την οποία προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην αίθουσα.
Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα.

Μερικά περιστατικά πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία του Σχολείου είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία στο παρελθόν από τη Διεύθυνση του Σχολείου.
Με σκοπό την λήψη μέτρων πρόληψης και ασφάλειας, μέλη της Αστυνομίας, πραγματοποίησαν τον περασμένο Απρίλιο, 2020, συνάντηση με τη Διεύθυνση του Σχολείου και την αρμόδια για τα μέτρα ασφαλείας και τις σχολικές εγκαταστάσεις, Σχολική Εφορεία.

Διαβάστε επίσης:
Ηχηρή προειδοποίηση Ρωσίας: Τουρκική παρέμβαση στην Αρμενία δεν θα μείνει αναπάντητη

Μεταξύ των μέτρων που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση, ήταν η ενίσχυση της περίφραξης του σχολείου και η παρουσία ιδιώτη φύλακα κατά τις νυχτερινές ώρες.
Από μέρους της Αστυνομίας, ανάμεσα στα μέτρα που λήφθηκαν ήταν και η 24ωρη περιπολιακή κάλυψη των σχολικών εγκαταστάσεων.