Λ.Φυλακτού και Π.Καραγιάννης μιλούν για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στα κατεχόμενα

Επικοινωνία για την κατάσταση στα κατεχόμενα όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού, είχε χθες με τον Τουρκοκύπριο ομόλογο του, ο Ελληνοκύπριος επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία Λεωνίδας Φυλακτού, όπως ο ίδιος δήλωσε στο ΚΥΠΕ.


Εξάλλου, ο Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρος Καραγιάννης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι ελεγχόμενα σε ό,τι αφορά τα οδοφράγματα.

Επικοινωνία για την κατάσταση στα κατεχόμενα είχε την Τετάρτη ο Λ. Φυλακτού

Ο Ελληνοκύπριος επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία Λεωνίδας Φυλακτού, ερωτηθείς αν θα γίνει κάποια σύσκεψη μετά την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρήθηκε στα κατεχόμενα, είπε πως «είχα χθες επικοινωνία με τον ομόλογο μου Τουρκοκύπριο, όπου συζητήσαμε την κατάσταση των πραγμάτων, τα μέτρα που έλαβαν στα κατεχόμενα».

Ανέφερε, επίσης, ότι του ζητήθηκε από τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου , να του δώσει μια περιγραφή της κατάστασης στα κατεχόμενα. Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Φυλακτού είπε ότι «είμαστε σε επαφή με τους Τουρκοκύπριους σε τακτική βάση». «Υπάρχει τακτική επικοινωνία. Η τελευταία επικοινωνία ήταν χθες. Έδωσα αναφορά της κατάστασης στον Υπουργό Υγείας», πρόσθεσε.

Ελεγχόμενη η κατάσταση στα οδοφράγματα, λέει ο Π. Καραγιάννης

Εξάλλου, ο Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρος Καραγιάννης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι θεωρεί ότι αυτή την στιγμή τα πράγματα είναι ελεγχόμενα σε ό,τι αφορά τα οδοφράγματα. Σε ερώτηση αν τα μέτρα που λαμβάνονται στα οδοφράγματα είναι επαρκή, ο κ. Καραγιάννης απάντησε καταφατικά.

Διαβάστε επίσης:
Σε αγορά λεωφορείων για κάλυψη αναγκών Ειδικών Δημόσιων Σχολείων προχώρησε το Υπ.Μεταφορών

«Θεωρώ ότι είναι επαρκή τουλάχιστον για εκείνους που διακινούνται περιστασιακά, διότι πρέπει να παρουσιάσουν πιστοποιητικό με αρνητική ένδειξη. Επομένως, τουρίστες δεν έχουμε να πηγαίνουν και να έρχονται και επομένως, είναι μόνο οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι που διακινούνται. Από την άλλη μεριά, πρέπει να δώσουμε λίγη περισσότερη σημασία σε αυτούς που διακινούνται πιο συχνά, που ανήκουν στις πέντε ομάδες που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση. Εκεί χρειάζεται λίγη περισσότερη προσοχή. Φυσικά, ελπίζω ότι θα καταφέρουν να το ελέγξουν, γιατί μας αφορά και εμάς άμεσα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι «θεωρώ ότι αυτή την στιγμή τα πράγματα είναι ελεγχόμενα σε ό,τι αφορά τα οδοφράγματα».

Πηγή: ΚΥΠΕ