Με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας θα μιλήσει ο Δ.Συλλούρης

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης προτίθεται να έχει αύριο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας σχετικά με την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σε ανακοίνωση της Βουλής αναφέρεται ότι ο κ. Συλλούρης, σε σημερινή δήλωσή του, υπογράμμισε την αλληλεγγύη του στο λαό της Αρμενίας εν μέσω νέας κλιμάκωσης των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και εξέφρασε λύπη για την ύπαρξη αμάχων μεταξύ των νεκρών και τραυματιών.

Καταδικάζοντας την παραβίαση της συμπεφωνημένης εκεχειρίας από το Αζερμπαϊτζάν με τη στήριξη της Τουρκίας, ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την υποστήριξή του σε οιεσδήποτε ενέργειες που θα συμβάλουν στην αποκλιμάκωση και την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για ειρηνική επίλυση των διαφορών.

Διαβάστε επίσης:
Κοινή θέση ΣΕΚ και ΔΗΚΟ η ανάγκη στήριξης της κυπριακής οικονομίας

Ο κ. Συλλούρης στηλίτευσε τις παρεμβάσεις τρίτων χωρών, οι οποίες, αυξάνουν περαιτέρω την ένταση και υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Εξέφρασε δε την ελπίδα για άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών και επιστροφή στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της Ομάδας του Μινσκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ