Νεκρός ηλικιωμένος λουόμενος στην παραλία Μακένζυ

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στη Λάρνακα, αφού ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή Μακένζι, στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για 76χρονο Ελληνοκύπριο, τον οποίο εντόπισαν λουόμενοι να επιπλέει αναίσθητος εντός της θάλασσας.

Στη συνέχεια, τον ανέσυραν στη στεριά, ενώ στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον άνδρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σε ανάρτησή της η Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλίων, αναφέρει ότι «τα λανθασμένα ωράρια εργασίας στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές. Το περιστατικό συνέβηκε κοντά στις σημαδούρες μπροστά από τον κεντρικό πύργο ΛΑΡ8Β o οποίος επανδρώνεται από τις 10.30-18.00 παρόλες τις διαμαρτυρίες της επιτροπής μας αλλά και του Ομίλου των Χειμερινών Κολυμβητών Λάρνακας».

Αναφέρουν επίσης πως «σε δημοσίευση μας στις 10/09/2020 είχαμε προειδοποιήσει δημόσια ότι ήταν θέμα χρόνου να γίνει αυτό αλλά για ακόμα μια φορά κανείς δεν έλαβε μέτρα. Έντιμε Υπουργέ Εσωτερικών κ. Νουρή, προχωρήστε άμεσα με την νομοθέτηση και σύσταση της Υπηρεσίας Ασφάλειας Παραλιών όπως καθορίζεται στο ‘Εθνικό Σχέδιο Σάλαμις’ η οποία θα επιλύσει τα πολλαπλά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην διασπορά αρμοδιοτήτων για την ασφάλεια των λουομένων στις παραλίες. Δώστε τέλος σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση, η οποία πληρώνεται με απώλειες ανθρώπινων ζωών…»