Προειδοποιητική απεργία της συντεχνίας των «δημοσίων» υπαλλήλων στα κατεχόμενα

Ολοήμερη προειδοποιητική απεργία για αύριο στο «δημόσιο» τομέα ανακοίνωσε η συντεχνία των «δημοσίων» υπαλλήλων (KTAMS) διαμαρτυρόμενη για τους χειρισμούς της «κυβέρνησης» και την γρήγορη εξάπλωση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συντεχνία ανακοίνωσε ότι η απεργία θα ισχύει για τον «δημόσιο» τομέα, πλην των υπηρεσιών υγείας, λέγοντας ότι ενεργούν με υπευθυνότητα μπροστά στην ανευθυνότητα με την οποία η «κυβέρνηση» χειρίζεται την κατάσταση και θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες με τους χειρισμούς της.

Στο μεταξύ, είχε ανακοινωθεί πως στο «υπουργείο δημοσιονομικών», όπου σε τμήμα του εντοπίστηκαν δύο κρούσματα,όλο το προσωπικό θα εργάζεται από αύριο με σύστημα εναλλαγής (rotation).

Προειδοποιητική στάση εργασίας έκανα το πρωί και οι δάσκαλοι σε όσα δημοτικά σχολεία είναι ανοικτά και η Α και Β τάξη λειτουργούν ενώ η συντεχνία των δασκάλων (KTÖS) ανακοίνωσε ότι θεωρεί λανθασμένη και παράνομη την απόφαση για συνέχιση της εκπαίδευσης των παιδιών στην Α και Β δημοτικού και των νηπιαγωγείων και θα προσφύγει στην δικαιοσύνη εναντίον των αποφάσεων του «υπουργικού» που το θεωρεί αναρμόδιο για να λαμβάνει τέτοιου είδους μέτρα.

Ο δε γγ της συντεχνίας, Σενέρ Ελτσίλ σχολιάζοντας τις χθεσινές αποφάσεις δήλωσε ότι η «κυβέρνηση» επέλεξε να εξυπηρετήσει του βαρόνους του τζόγου και τα αφεντικά των ιδιωτικών σχολείων και χρησιμοποιεί ως πειραματόζωα τα παιδιά και τους δασκάλους των νηπιαγωγείων.

Πηγή: ΚΥΠΕ