ΣΙΚΑΠ: Πτώση στον κύκλο εργασιών των κέντρων αναψυχής στην Πάφο

Από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη άρχισε η μεγάλη πτώση στον κύκλο εργασιών των κέντρων αναψυχής στην Πάφο, δήλωσε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) Δημήτρης Καλλής.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καλλής ανέφερε πως μπορεί ο Αύγουστος, να ήταν σε καλά επίπεδα αφού πολλοί Κύπριοι προτίμησαν την Πάφο για τις διακοπές τους, εντούτοις, από την τελευταία εβδομάδα του μήνα διαφάνηκε ότι, έρχεται μεγάλη πτώση.

Μέχρι τώρα, συνέχισε, λειτούργησαν σχεδόν όλα τα κέντρα αναψυχής της Πάφου, αναμένοντας να δουλέψουν έστω και για λίγο καιρό, ωστόσο παρατήρησε, απ` εδώ και πέρα, όλοι οι καταστηματάρχες βρίσκονται σε αβεβαιότητα.

Ο κ. Καλλής σημείωσε πως ξένοι επισκέπτες δεν ήρθαν κατά την καλοκαιρινή περίοδο, προσθέτοντας πως οι επιχειρήσεις εστίασης, δεν στηρίζονται πλέον από το Κράτος, γεγονός που θα αναγκάσει πολλές από αυτές να βάλουν λουκέτο μέχρι την ερχόμενη σεζόν.

Ενθαρρυντικό της υπόθεσης είναι, σημείωσε, ότι ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής πληροφορήθηκε πως Ο ΟΣΙΚΑ έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Είπε ακόμη, πως αναμένουν εντός των ημερών να ανακοινωθεί η συνέχιση της οικονομικής στήριξης μέχρι τον Οκτώβριο, όπως και στα ξενοδοχεία αλλά και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Καλλής ανέφερε πως τα μέλη του Συνδέσμου διαμαρτύρονται για τις πολλές καταγγελίες που έγιναν σε βάρος των μελών του Συνδέσμου, γεγονός που ο ΣΙΚΑΠ καταδικάζει και καλεί τις αρμόδιες Αρχές να κάνουν συστάσεις, εκεί βέβαια που είναι εφικτό.

Διαβάστε επίσης:
Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας

Εμείς σαν Σύνδεσμος στηρίζουμε τα κέντρα της Πάφου αλλά δεν προχωράμε σε εγγραφές μελών, που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια από το Υφυπουργείο Τουρισμού, κατέληξε ο κ. Καλλής.

Πηγή: ΚΥΠΕ