Συνεχίστηκε και σήμερα η απεργία στο «δημόσιο» στα κατεχόμενα

Συνεχίστηκε και σήμερα η απεργία των «δημοσίων» υπαλλήλων στα κατεχόμενα με κύριο αίτημα την εκ περιτροπής εργασίας, σε μια προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού στην κοινότητα και προστασίας των εργαζομένων.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, τη σημερινή απεργία συνέχισε μία εκ των τριών συντεχνιών που έκαναν τη χθεσινή προειδοποιητική ολοήμερη απεργία, η KTAMS, ενώ οι άλλες δύο συντεχνίες Kamu-Sen και Büro-İş αναμένουν τις αποφάσεις του «υπουργικού συμβουλίου» σήμερα για να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν.

Ο «δήμος» Λευκωσίας ανακοίνωσε ότι περνά στο σύστημα εκ περιτροπής εργασίας. Ανακοίνωση του «δήμου» αναφέρει ότι οι υπάλληλοι θα εργάζονται μια μέρα στα γραφεία τους και την άλλη με τηλεργασία. Οι νέες ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου.

Οσον αφορά τα νέα κρούσματα, η Κίπρις ποστασί γράφει ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο του Κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί, άλλα δύο άτομα στο κόμμα αυτό, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 6.

Θετικοί στον κορωνοϊό είναι ο «βουλευτής» του κόμματος, Μπερτάν Ζάρογλου, ο πρώην γγ Τουράν Μπουγιούκγιλμαζ, η πρόεδρος της γυναικείας οργάνωσης του ΚΑ στη Λευκωσία και ο γγ της επαρχιακής επιτροπής Λευκωσίας και άλλα δύο άτομα που ήταν στην απομόνωση λόγω της επαφής με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σήμερα βγήκαν θετικά τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων στους οποίους είχαν υποβληθεί.

Εξάλλου, μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή ο Κουντρέτ Οζερσάι, «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και υποψήφιος «πρόεδρος», σχολιάζοντας τη φημολογία για επιβολή περιορισμού της κυκλοφορία

Στο μεταξύ, σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει γιατρό να μπαίνει από το παράθυρο σε χώρο στο νέο κέντρο πανδημίας που δημιουργήθηκε δίπλα από το γενικό νοσοκομεία της κατεχόμενης Λευκωσίας και είναι η μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου ψυχικής υγείας.

Διαβάστε επίσης:
Υπό κράτηση ο 27χρονος για απόπειρα φόνου σε βάρος της συμβίας του

Πρόκειται για το χώρο των νοσηλευτών, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, που όμως δεν έχει πόρτα, ούτε και τουαλέτες για το προσωπικό. Το βίντεο ανήρτησε στον λογαριασμό του ο γγ της συντεχνίας των νοσηλευτών, Ιμπραχίμ Οζγκιοτσμέν γράφοντας ότι ο χώρος επιδιορθώθηκε πρόσφατα για να λειτουργήσει ως κέντρο πανδημίας και ενώ το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο μέρος, ο χώρος για το νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχει πόρτα και αναγκάζονται να μπαίνουν από το παράθυρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ