Την άμεση διαπλάτυνση του δρόμου στην περιοχή Κακοσκάλι ζητά ο κοινοτάρχης Νέου Χωρίου

Το θέμα της άμεσης διαπλάτυνσης του επικίνδυνου δρόμου στην περιοχή Κακοσκάλι στον Ακάμα, ώστε να καταστεί ασφαλής, θέτει εκ νέου ο πρόεδρος του Κ.Σ. Νέου Χωρίου Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο κ. Χριστοδούλου αναφέρει πως επί τούτου απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή το 2018 και μετά από ατύχημα που είχαν δύο 24χρονοι, οι οποίοι έπεσαν σε γκρεμό ύψους 50 μέτρων στην περιοχή Κακοσκάλι τον Αύγουστο του 2018.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύματα ένα ζευγάρι Ρώσων στις 20 Οκτωβρίου 2018.

Δυστυχώς σημειώνει έχουν περάσει δύο χρόνια και καμία δραστική παρέμβαση δεν έχει γίνει ώστε ο δρόμος να καταστεί ασφαλής ενώ αναφορά έκανε και στο ατύχημα της Κυριακής που ζεύγος νεαρών κατέπεσε με τετράτροχη στην περιοχή από γκρεμό ύψους 40 μέτρων στο ίδιο σημείο.

Ο κ. Χριστοδούλου μέσω της επιστολής του επαναφέρει τη θέση του Νέου Χωρίου ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί διαφορετική μεταχείριση αυτού του δρόμου σε σχέση με τους υπόλοιπους μέσα στο Κρατικό Δάσος.

Το Διαχειριστικό Σχέδιο του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα που ετοιμάστηκε από το Τμήμα Δασών πολύ ορθά αναφέρει, προνοεί, όπως όλοι οι δρόμοι καταστούν προσβάσιμοι για κάθε τύπου όχημα. Ωστόσο αναφέρει ο συγκεκριμένος δρόμος σύμφωνα με το προσχέδιο του Υπουργείου, εξαιρείται από τον γενικό σχεδιασμό, παρόλο που αποτελεί έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής.

Αυτό συνέχισε, είναι λάθος, απαράδεκτο και δυσμενές όχι μόνο για την κοινότητα του Νέου Χωρίου αλλά και για ολόκληρη την χερσόνησο.

Πηγή: ΚΥΠΕ