Βελτίωση κατέγραψε το λιανικό εμπόριο τον Ιούλιο

Βελτίωση παρουσίασαν οι δείκτες λιανικού εμπορίου στην Κύπρο, αντανακλώντας την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας μετά την άρση των περιορισμών για αναχαίτιση της πανδημίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου, (εξαιρουμένων των μηχανοκινήτων οχημάτων) ανήλθε στις 130.7 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο 7,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε ετήσια βάση, δηλαδή σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, ο Δείκτης παρουσίασε μείωση 0,5%, ενώ για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2020, ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε μείωση 2,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Παράλληλα, ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου διαμορφώθηκε στις 121,7 μονάδες παρουσιάζοντας αύξηση 6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Διαβάστε επίσης:
Καθαρή αύξηση στις καταθέσεις – Σε ιστορικό χαμηλό το υπόλοιπο των συνολικών δανείων

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης παρουσίασε μείωση 2,7%, ενώ για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2020, ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε μείωση 4,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Πηγή: ΚΥΠΕ