Υπό νέες συνθήκες ασφάλειας επαναλειτουργεί το Θέατρο Ριάλτο

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ανακοινώνει το Θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού, σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και τα μέτρα ασφάλειας και υγείας όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί στην τελευταία κυβερνητική εγκύκλιο στις 29 Ιουνίου 2020.

Συγκεκριμένα το Θέατρο Ριάλτο επαναλειτουργεί με μειωμένο αριθμό θεατών, αφήνοντας δυο κενές θέσεις ανάμεσα στην κάθε κράτηση, ενώ το ταμείο δεν θα λειτουργεί πριν από την έναρξη κάθε παράστασης, αφού το κοινό θα πρέπει να αγοράζει τα εισιτήρια του είτε ηλεκτρονικά, είτε από το ταμείο του θεάτρου σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-15:00).

Το κοινό, προστίθεται, πρέπει απαραιτήτως να φέρει προστατευτική μάσκα κατά την είσοδο, έξοδο ή άλλες μετακινήσεις του, ωστόσο δεν είναι υποχρεωμένο να φέρει μάσκα κατά τη διάρκεια της παράστασης.  Η δε αποχώρηση του κοινού από την αίθουσα θα γίνεται σύμφωνα με ηχογραφημένες ή ζωντανές ανακοινώσεις, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Διαβάστε επίσης:
ΥΠΕΣ: Απαντά στην Ελεγκτική Υπηρεσία ότι σέβεται τους θεσμούς

Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν ορατές σημάνσεις και εκπαιδευμένο προσωπικό ώστε το κοινό να βοηθηθεί στις μετακινήσεις του, για την τήρηση της φυσικής αποστασιοποίησης, ενώ στην είσοδο και έξοδο του θεάτρου θα υπάρχουν αντισηπτικά για απολύμανση των χεριών.

Σημειώνεται ακόμη πως το σύστημα κλιματισμού του θεάτρου είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας και εμπλουτίζεται με συνεχή προσθήκη φρέσκου αέρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ