Υποψηφιότητες για τις «προεδρικές» οι Ερχιουρμάν, Οζερσάι, Αρικλί και Ντενκτάς

Να γίνουν οι «εκλογές» με τρόπο που να αρμόζει στην δημοκρατική κουλτούρα του τ/κ «λαού», ευχήθηκε ο πρόεδρος του ΡΤΚ και υποψήφιος «πρόεδρος», Τουφάν Ερχιουρμάν που υπέβαλλε την υποψηφιότητά του συνοδευόμενος από τον γγ του κόμματος, Ερντογάν Σορακίν.

Σε δηλώσεις του έξω από την αίθουσα υποβολής των υποψηφιοτήτων, ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι οι «εκλογές» δεν διεξάγονται σε μια εύκολη περίοδο, αλλά υπό συνθήκες πανδημίας και ευχήθηκε να γίνουν λαμβάνοντας τις μέγιστες προφυλάξεις.

Ευχή του, είπε, η προεκλογική εκστρατεία να διεξαχθεί στο πλαίσιο ανταγωνισμού ιδεών και απόψεων λέγοντας ότι το σημαντικό είναι να μην βλάψουν την κουλτούρα της δημοκρατίας κάνοντας έκκληση στους ανθυποψηφίους του να το τηρήσουν αυτό.

Οι «εκλογές», συνέχισε, δεν θα τελειώσουν την πρώτη Κυριακή, αλλά φαίνεται ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, λέγοντας ότι το σημαντικό είναι η διαδικασία να γίνει με τρόπο που δεν θα βλάψει την δημοκρατική κουλτούρα των Τ/κ.

Εξήγησε ότι η σύζυγός του δεν μπορούσε να είναι μαζί του λόγω ενός προβλήματος που προέκυψε και ευχαρίστησε τους «βουλευτές» και τα μέλη του κόμμστος που βρέθηκαν στο πλάι του και τήρησαν τους περιοριστικούς κανόνες ασφάλειας και υγείας.

Κουντρέτ Οζερσάι

Με την σύζυγό του, Αλιγιέ Ουμανέλ κατέθεσε υποψηφιότητα ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι το έπραξε για να υπερασπιστεί με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα ύπαρξης των Τ/κ που δίνουν εδώ και χρόνια, και «να μπορούμε να λέμε ότι είμαστε κι εμείς σε αυτή την περιοχή, στην ανατολική Μεσόγειο».

Θα πετύχουμε όλοι μαζί, συνέχισε ο κ. Οζερσάι, μιλώντας έξω από την αίθουσα υποβολής των υποψηφιοτήτων λέγοντας ότι θα ακούει τις φωνές όλων των πολιτών και θα τις κάνει ν’ ακουστούν σε όλο τον κόσμο. Εδωσε δε υπόσχεση ότι θα είναι ένας «πρόεδρος» που θα ενοποιήσει τον «λαό», θα θέσει προτεραιότητα το συμφέρον του «λαού» και «θα στέκεται όρθιος».

Για να πετύχεις θέλει θάρρος, αυτές οι «εκλογές» είναι πάνω από τα κόμματα, το μόνο που εμπιστεύεται – είπε – είναι η βούληση του κόσμου, η δύναμή του, η ισχύς του (κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα του Κουντρέτ, που σημαίνει ισχύς).

Ερχάν Αρικλί

Με την συνοδεία ατόμων που χτυπούσαν νταούλια και ζουρνάδες υπέβαλλε την δική του υποψηφιότητα ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης Ερχάν Αρικλί λέγοντας αμέσως μετά ότι «θα θάψουμε στην ιστορία το μασάλι (παραμύθι) της ομοσπονδίας».

Ο κ. Αρικλί είπε ότι το μόνο κόμμα που υπάρχει στην σκηνή είναι το κόμμα Αναγέννησης με διαφορετικές απόψεις και προτάσεις από τα άλλα κόμματα. Και πρόσθεσε ότι θέλουν «εκλογές» καθαρές και χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις.

Σερντάρ Ντενκτάς

Κάποιοι προσπαθούν επίμονα να παρουσιάσουν αυτές τις «εκλογές» ως υπέρ ή κατά της Τουρκίας κι αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος «πρόεδρος», Σερντάρ Ντεντκάς μετά την υποβολή της δικής του υποψηφιότητας.

Δεν είναι «εκλογές» μεταξύ μειοδοτών και εθνικιστών, είναι «εκλογές» που πρέπει να αγκαλιάσει όλος ο «λαός» γιατί είναι οι «προεδρικές εκλογές» της «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.

Δεν υπάρχει υποψήφιος που δεν αγαπά την Τουρκία γιατί οι Τ/κ μεγαλώνουμε αγαπώντας την Τουρκία, συνέχισε ο κ. Ντενκτάς προσθέτοντας ότι υπάρχουν υποψήφιοι με διαφορετικές προσεγγίσεις στο Κυπριακό και αυτό είναι που αφορά αυτές τις «εκλογές».

Αυτές οι «εκλογές», ανάφερε, είναι μεταξύ εκείνων που αναγνωρίζουν την Νέα εποχή (ΣΣ: το σύνθημά του), που ξεκινά με τον κορωνοϊό, και εκείνων που περιμένουν «αποκάλυψη από τους ουρανούς» (ΣΣ: η προσευχή του δόγματος που συμμετείχε ο Ερσίν Τατάρ).

Τονίζοντας την δημοκρατικότητα των Τ/κ ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι είναι ένας από τους 200.000 Τ/κ ψηφοφόρους και επανέλαβε την φράση «Τι ευτυχισμένος να λέγομαι Τουρκοκύπριος».

Πηγή: ΚΥΠΕ