Αναστέλλονται τα απογευματινά μαθήματα στη Λεμεσό

Την αναστολή όλων των μαθημάτων και αθλητικών προπονήσεων που γίνονται τα απογεύματα στους σχολικούς χώρους που εμπίπτουν στην κυριότητά της, αποφάσισε από χθες η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, λόγω της έξαρσης των περιστατικών κορωνοϊού.

Όπως ενημερώνεται το ΚΥΠΕ, σε σχετική αλληλογραφία προς όλους τους φορείς χρήσης των σχολικών χώρων (αίθουσες διδασκαλίας, θέατρα, κλειστά και ανοικτά γήπεδα), η Σχολική Εφορεία Λεμεσού αναφέρει πως αναστέλλονται όλες οι απογευματινές δραστηριότητες, από τις 19 Οκτωβρίου «μέχρι νεωτέρας».

Σημειώνεται ότι το μέτρο λαμβάνεται «ούτως ώστε να διασφαλιστεί προηγουμένως η ενδεδειγμένη απολύμανση από μέρους των χρηστών, για να μπορούν να χρησιμοποιούνται απρόσκοπτα και με ασφάλεια οι σχολικοί χώροι από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές».

Η απόφαση επηρέασε και τη χθεσινή έναρξη μαθημάτων του Ανοικτού Σχολείου του Δήμου Λεμεσού, η οποία αναβλήθηκε σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Σε σημερινή ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει ότι, η λήψη της συγκεκριμένης απόφασης κατέστη αναγκαία μετά την ανακοίνωση της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού να αναστείλει όλα τα μαθήματα και δραστηριότητες που πραγματοποιούνται τα απογεύματα σε σχολικούς χώρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ