Αποχή από τα καθήκοντά του ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής

Την αποχή από τα καθήκοντά του, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος ζητά δημόσια συγγνώμη «για τη δυσάρεστη εικόνα που πέρασε στον Κυπριακό λαό -και όχι μόνο- και την αναστάτωση που αυτή έχει προκαλέσει».

Σε σημερινή γραπτή ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοινώνει συγκεκριμένα ότι από την επόμενη Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου του 2020, θα απέχει από τα καθήκοντα του, μέχρι να αποπερατωθούν οι έρευνες, για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες.

«Θα ήθελα να ζητήσω δημόσια συγγνώμη, για τη δυσάρεστη εικόνα που πέρασε στον κυπριακό λαό -και όχι μόνο- και την αναστάτωση που αυτή έχει προκαλέσει», αναφέρει ο κ. Συλλούρης, ο οποίος σημειώνει ότι απολογείται που επέτρεψε σε κάποιους, «έστω και μέσα απ’ τη δημοσιοποίηση αυτής της σκηνοθετημένης και αποσπασματικής εικόνας», να πλήξουν το πρόσωπο του και κατ’ επέκταση τον θεσμό του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Από την επόμενη Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020, απέχω από τα καθήκοντα μου, μέχρι να αποπερατωθούν οι έρευνες. Όταν ολοκληρωθούν, έχω πάρει τις αποφάσεις μου και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα τις ανακοινώσω», προσθέτει.

Εξάλλου, καλεί όλες τις αρμόδιες αρχές να επιταχύνουν οποιεσδήποτε διαδικασίες έχουν αρχίσει και θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών, για οποιαδήποτε διευκόλυνση χρειαστεί, σχετικά με τις έρευνες.

Πηγή: ΚΥΠΕ