Χιλιάδες καταγγελίες κατά δικηγόρων – Θα δημοσιοποιούνται οι αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου

Της Αλεξίας Καφετζή

Αποφασισμένος να βάλει τάξη και πειθαρχία στα του οίκου του, είναι ο νέος πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Χρίστος Κληρίδης. Όπως δήλωσε προσπάθειά του είναι να αναστηλώσει το κύρος του επαγγέλματος του δικηγόρου, καθώς όπως έχει παραδεχθεί έχει περιπέσει σε ανυποληψία.

Έτσι όπως δήλωσε το πρωί στο ΡΙΚ, πρώτο μέλημά του είναι να αναδιαρθρώσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου που θα λειτουργεί με τρία τριμελή κλιμάκια για γρήγορη εκδίκαση των καταγγελιών κατά δικηγόρων. Σύμφωνα με τον κ. Κληρίδη ενώπιον του Πειθαρχικού Σώματος των δικηγόρων εκκρεμούν πέραν των 2.000 υποθέσεων, ενώ η εκδίκαση μιας υπόθεσης παίρνει ακόμα και τρία χρόνια. Ο κ. Κληρίδης δήλωσε υπέρμαχος της διαφάνειας γι’ αυτό όπως είπε οι αποφάσεις θα δημοσιεύονται, έστω και ανώνυμα ή ακόμα και με τα αρχικά των εμπλεκομένων.

Στις δηλώσεις του, που ήταν οι πρώτες μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος των δικηγόρων δήλωσε έτοιμος να δουλέψει για να αλλάξουν πολλά στον χώρο. Έτσι όταν ρωτήθηκε ποια είναι η προτεραιότητά του δήλωσε ότι «θα πάω στην οδό Φλωρίνης όπου είναι τα γραφεία του Συλλόγου, θα σηκώσω τα μανίκια και θα αρχίσω δουλειά».