Χωρίς συγκεντρώσεις και συναθροίσεις η προεκλογική στα κατεχόμενα μέχρι τέλους

Το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να μην επιτρέψει την διεξαγωγή προεκλογικών συγκεντρώσεων και συναθροίσεων μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, που θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των «προεδρικών εκλογών».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το «συμβούλιο» κατέληξε σε αυτή την απόφαση μετά και τα μέτρα της επιτροπή λοιμωδών νοσημάτων του «υπουργείου υγείας» στις 29 Σεπτεμβρίου. Έτσι δεν θα δώσει άδεια για την πραγματοποίηση καμίας εκδήλωσης ή συγκέντρωσης που περιλαμβάνει συνάθροιση και έχει ζητηθεί από τους υποψηφίους «προέδρους».

Στο μεταξύ η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει αύριο το βράδυ διαδικτυακό ντιμπέιτ με την συμμετοχή των υποψηφίων «προέδρων» Ερσίν Τατάρ, Τουφάν Ερχιουρμάν, Κουντρέτ Οζερσάι, Σερντάρ Ντενκτάς, Ερχάν Αρικλί και του Φουάτ Τουρκόζ Τσινέρ που είναι ο υποψήφιος του κόμματος Εθνικιστικής Δημοκρατίας.

Η τηλεμαχία θα μεταδίδεται από ξενοδοχείο στην Λευκωσία μέσω της ιστοσελίδας της Κίπρις ποστασί στο Facebook και τους λογαριασμούς της σε YouTube και Twitter. Θα αναμεταδίδεται δε από άλλα διαδικτυακά κανάλια όπως Hakikat, WEB TV, Gündem Kıbrıs, Güneş και Gıynık, αλλά και από τα τ/κ κανάλια Kanal T, Ada TV, TV 2020, SİM TV, Kıbrıs TV. Την συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Ιρφάν Μπατού.

Διαβάστε επίσης:
Υπ.Εργασίας: Σημαντικές για τα παιδιά η προσχολική αγωγή και φροντίδα

Η Κίπρις ποστασί αναφέρει σε σχετική είδησή της ότι πρόσκληση έλαβε να συμμετάσχει και ο Μουσταφά Ακιντζί που απάντησε ότι έχει ειλημμένη υποχρέωση το βράδυ του Σαββάτου στην Αμμόχωστο.

Σημειώνεται ότι ντιμπέιτ προγραμματίζει και η τηλεόραση του «Μπαϊράκ», όπως είχε ανακοινώσει τις προάλλες ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι θα συμμετάσχει.

Πηγή: ΚΥΠΕ