ΔΕΟΚ: Απαράδεκτη η απόφαση ΟΚυΠΥ να ενταχθεί στην ΟΕΒ

Η ΔΕΟΚ με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει απαράδεκτη την απόφαση του ΟΚυΠΥ να ενταχθεί στην ΟΕΒ, σημειώνοντας πως αυτή “μόνο προβληματισμό και θυμηδία προκαλεί”.

“Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για το δημόσιο σύστημα υγείας το Δ.Σ. του ΟΚυΠΥ αντί να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τα κρατικά νοσηλευτήρια, επέλεξε την ένταξη του οργανισμού σε εργοδοτική οργάνωση του ιδιωτικού τομέα”, αναφέρει η ΔΕΟΚ.

Προσθέτει πως “με δεδομένες τις θέσεις της ΟΕΒ για τα εργασιακά θέματα εγείρονται σοβαρά ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητα και τα κίνητρα της πιο πάνω ενέργειας. Μήπως για να στείλουν μήνυμα στους εργαζόμενους και στις συντεχνίες τους για τη στάση που θα κρατήσουν για τα εργασιακά ζητήματα;”.

“Ή μήπως για να προϊδεάσουν την κοινωνία και τους πολίτες για πιθανή ιδιωτικοποίηση των κρατικών νοσηλευτηρίων όποια και να είναι τα κίνητρα και οι στόχοι τους. Πρέπει να ξέρουν ότι η κοινωνία, οι πολίτες και τα συνδικάτα θα περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο τόσο τον κοινωνικό χαρακτήρα των δημόσιων νοσηλευτηρίων όσο και το εργασιακό καθεστώς και τα δικαιώματα των εργαζομένων”, καταλήγει η ΔΕΟΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ