Επεισόδια στο οδόφραγμα Δερύνειας: Υπό κράτηση οι δύο ύποπτοι

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τριών ημερών εναντίον των δύο ατόμων, ηλικίας 27 και 25 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση οχλαγωγίας, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα που φέρεται να διαπράχθηκαν το βράδυ της Κυριακής, στην περιοχή του οδοφράγματος Δερύνειας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 7.20 το βράδυ της Κυριακής, περίπου 250 πρόσωπα, προσέγγισαν το οδόφραγμα Δερύνειας, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και φέροντας ρόπαλα. Οι ύποπτοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να κινηθούν μέσω του οδοφράγματος προς την νεκρή ζώνη για να διαμαρτυρηθούν για το πρόσφατο άνοιγμα περιοχής των Βαρωσίων.

Οι συγκεντρωθέντες αφού έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και άνοιξαν την περίφραξη ασφαλείας του οδοφράγματος, κινήθηκαν προς τη νεκρή ζώνη, φτάνοντας μέχρι και την τελευταία δοκό ασφαλείας του οδοφράγματος, όπου παρέμειναν για περίπου 15 λεπτά, φωνάζοντας συνθήματα και κάνοντας χρήση βεγγαλικών.

Οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν από το οδόφραγμα της Δερύνειας γύρω στις οκτώ το βράδυ. Από εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή, διαπιστώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχε προκληθεί ζημιά σε δύο δοκούς ασφαλείας και σε δύο κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του οδοφράγματος.

Μετά από εξετάσεις της Αστυνομίας, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 27χρονου και του 25χρονου, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το απόγευμα με δικαστικά εντάλματα και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης τριών ημερών. Την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ