Επισκέψεις Υπουργού Άμυνας σε Μονάδες και Φυλάκια ΕΦ

Μονάδες και Φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στις περιοχές Νήσου, Λάρνακας και Κοκκινοχωρίων επισκέφθηκαν ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά την επίσκεψη επιθεώρησαν τις συνθήκες διαβίωσης των στρατιωτών, τους χώρους στρατωνισμού και τις άλλες εγκαταστάσεις των φυλακίων στην Προκεχωρημένη Γραμμή Άμυνας (ΠΓΑ).

Ο Υπουργός Άμυνας ενημερώθηκε επί τόπου για την αποστολή και το ρόλο των φυλακίων, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη και εθνοφρουρούς που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή.

Απευθυνόμενος σε οπλίτες και στελέχη ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι προσπάθεια του Υπουργείου πέραν των εξοπλιστικών προγραμμάτων είναι εξίσου σημαντική η περαιτέρω αναβάθμιση των στρατιωτικών υποδομών.

Σημειώνεται ότι, σε όλες τις μονάδες τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί την αρχή μια σειράς επισκέψεων – επιθεωρήσεων σε ολόκληρη την ΠΓΑ, αλλά και σε λοιπές Μονάδες του εσωτερικού, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα μέσα του Νοεμβρίου 2020.

Πηγή: ΚΥΠΕ