Εσπευσμένα αναχωρούν οι Βρετανοί από την Κύπρο

Εσπευσμένα αναχωρούν οι Βρετανοί από την Κύπρο προκειμένου να αποφύγουν την υποχρεωτική αυτοαπομόνωση για 14 μέρες σε ταξιδιώτες που πετούν από την Κύπρο προς τη χώρα, ένα μέτρο που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τίθεται σε ισχύ αύριο Κυριακή.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι πάρα πολλοί Βρετανοί αναζητούν πτήσεις για να επιστρέψουν στη χώρα τους, από την περασμένη Πέμπτη, όταν ο Υπουργός Μεταφορών της χώρας ανακοίνωσε την υποχρεωτική αυτοαπομόνωση, λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο για υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων σε όσους ταξιδεύουν από την Κύπρο προς το Ηνωμένο Βασίλειο, τίθεται σε εφαρμογή από τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής τοπική ώρα, δηλαδή 6 το πρωί ώρα Κύπρου.

Σήμερα από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πραγματοποιηθούν προς το αεροδρόμιο Λάρνακας οκτώ αφίξεις, ενώ 20 πτήσεις θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Πάφου.

Από το αεροδρόμιο Λάρνακας θα πραγματοποιηθούν οκτώ αναχωρήσεις προς διάφορα αεροδρόμια της Βρετανίας, με τους επιβάτες να ανέρχονται στους 1659. Επίσης από το αεροδρόμιο της Πάφου προς τη Βρετανία θα πραγματοποιηθούν 20 αναχωρήσεις.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες το 50% της επιβατικής κίνησης από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου αφορά πτήσεις από και προς τη Βρετανία.

Εν τω μεταξύ πληροφορίες από την Hermes Airports αναφέρουν ότι από χθες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να μεταφέρουν πίσω στη Βρετανία επιβάτες πριν τα ξημερώματα Κυριακής που τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της καραντίνας για όσους επιστρέφουν από την Κύπρο.

Συνολικά έξι αεροπορικές εταιρείες θα πραγματοποιήσουν σήμερα και αύριο πτήσεις με Βρετανούς από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου. Πρόκειται για την British Airways, την Easy jet, την Wizz, την Ryan Air, την Jet 2 και την Tui, η οποία είχε ανακοινώσει ότι αρχές Νοεμβρίου θα σταματούσε την αεροπορική σύνδεση της Κύπρου με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εξάλλου πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι οι κυπριακές αρχές προέβησαν σε διαβήματα και επικοινώνησαν με το Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια προσπάθεια να γίνει εκ νέου αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου εντός δύο περίπου εβδομάδων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Hermes Airports από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι και αύριο Κυριακή 1 Νοεμβρίου από και προς την Κύπρο, από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, πραγματοποιήθηκαν από τη Λάρνακα συνολικά 91 πτήσεις, δηλαδή 41 αφίξεις και 50 αναχωρήσεις.

Από το αεροδρόμιο της Πάφου την ίδια χρονική περίοδο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 113 πτήσεις, δηλαδή 55 αφίξεις και 58 αναχωρήσεις.
Συνολικά από τα δύο αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου πραγματοποιήθηκαν 204 πτήσεις, 96 αφίξεις και 108 αναχωρήσεις.

Επίσης τον Αύγουστο, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο εντάχθηκε από την κυπριακή κυβέρνηση στην κατηγορία Β όσον αφορά την επιδημιολογική εικόνα, διακινήθηκαν συνολικά από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου 74,521 επιβάτες. Συγκεκριμένα είχαμε 44,634 αφίξεις και 29,887 αναχωρήσεις.

Διαβάστε επίσης:
Ρωσικό ΥΠΕΞ για Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Θα βοηθήσουμε την Αρμενία, αν οι εχθροπραξίες διαχυθούν στο έδαφός της

Τον Σεπτέμβριο διακινήθηκαν επίσης από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου συνολικά 116,621 επιβάτες, δηλαδή 54,990 αφίξεις και 61,631 αναχωρήσεις.

Από την 1η μέχρι και την 29η Οκτωβρίου διακινήθηκαν 117,114 επιβάτες, δηλαδή 59,923 αφίξεις και 57,191 αναχωρήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ