Έτοιμο το Υφυπουργείο Έρευνας για την τηλεκπαίδευση

Απολύτως έτοιμο είναι το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας, και Ψηφιακής Πολιτικής για την τηλεκπαίδευση σύμφωνα με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Κόκκινο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Δοξολογίας η οποία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου ο κ. Κόκκινος ανέφερε πως η τηλεκπαίδευση ήδη διεξάγεται μέσα σε ένα μοντέλο μερικής τηλεκπαίδευσης όπου χρειάζεται σε κάποια από τα σχολεία τα οποία αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα με τους μαθητές.

Επεσήμανε ωστόσο πως σε περίπτωση ολικού “lockdown”, «είμαστε προετοιμασμένοι και θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε». Υπάρχουν ωστόσο συνέχισε, κάποιες τεχνικές δυσκολίες όσον αφορά την διαθεσιμότητα στην αγορά επιπρόσθετων υπολογιστών που θα ήθελαν να βάλουν στα σχολεία λόγω αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού.

Εκτίμησε ωστόσο, πως ακόμη και με τον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό, μπορούν να ανταποκριθούν. Ακολούθως αναφέρθηκε σε παραγγελίες που έχουν βάλει εδώ και αρκετό καιρό αλλά στην διεθνή αγορά, όπως σημείωσε, υπάρχει μια δυσκολία η οποία δυσκολία ανέφερε στον επόμενο ένα με ενάμισι μήνα θα έχει εκλείψει. Η απάντηση είναι «ναι, είμαστε, απολύτως έτοιμοι», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο σε ένα νέο lockdown η δημόσια υπηρεσία είναι έτοιμη ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος ανέφερε πως και πάλι έχουν αναβαθμίσει τα συστήματα και η προσβασιμότητα των δημόσιων λειτουργών που θα είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν από το σπίτι θα είναι εφικτό να δουλέψουν από το σπίτι. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα, αυτό να μην χρειαστεί να γίνει καθολικά.

Διαβάστε επίσης:
Ερντογάν: Δεν αξίζουν στην Ευρώπη οι πολιτικές μίσους του Μακρόν – Αδιαφορώ για το σιχαμένο Charlie Hebdo

Όμως συνέχισε, ακόμη και σήμερα που σε κάποια Υπουργεία και σε κάποια τμήματα αντιμετωπίζονται κάποια προβλήματα και είναι υποχρεωμένοι κάποιοι από τους δημόσιους λειτουργούς να δουλεύουν από το σπίτι αυτό γίνεται και σήμερα. Σε μια περίπτωση που αυτό θα είναι καθολικό θα το αντιμετωπίσουμε με επιτυχία, κατέληξε ο κ. Κόκκινος.

Πηγή: ΚΥΠΕ