Καταζητούμενος παραδόθηκε στην Αστυνομία από τις Βρετανικές Βάσεις

Οι Βρετανικές Βάσεις παρέδωσαν στην Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας άνδρα, ο οποίος καταζητείτο για αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων κατοχή ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων αναφέρεται ότι «ο άνδρας συνελήφθη την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, ενώ προσπαθούσε να επιστρέψει στα κατεχόμενα μέσω του οδοφράγματος στο Πέργαμος. Ο Ελληνοκύπριος, καταζητείτο από την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας από πέρσι τον Απρίλιο, για κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, παράνομη εισαγωγή, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατηγορίας Α και ξέπλυμα χρήματος».

Προστίθεται ότι οι αστυνομικοί των Βρετανικών Βάσεων, που συνεργάστηκαν με την ΥΚΑΝ της Δημοκρατίας και το Τμήμα Τελωνείων των Βάσεων, εξασφάλισαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο άντρας κρυβόταν στα κατεχόμενα και θα επέστρεφε στις ελεύθερες περιοχές για να ανανεώσει τη βίζα του, που έληξε.

Ο Βοηθός Διευθυντής της Αστυνομίας της Δεκέλειας, Ανδρέας Πιτσιλλίδης, ο οποίος ηγήθηκε της επιχείρησης ανέφερε ότι με συναδέλφους της Αστυνομίας της Δημοκρατίας έλαβαν πληροφορίες ότι ο άντρας επρόκειτο να περάσει στις ελεύθερες περιοχές, καθώς η βίζα του θα έληγε. Πρόσθεσε ότι στο οδόφραγμα του Περγάμους τοποθετήθηκαν για λίγες μέρες αστυνομικοί των Βάσεων Δεκέλειας μέχρι να κάνει την εμφάνιση του ο καταζητούμενος άνδρας.

Ο κ. Πιτσιλλίδης ανέφερε ακόμα ότι επειδή η προθεσμία που είχε η Αστυνομία μέχρι την άφιξη του καταζητούμενου στις ελεύθερες περιοχές ήταν πολύ μικρή, «το Τελωνείο και η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων έπρεπε να δράσουν γρήγορα» αφού όπως εξήγησε ο άνδρας θα περνούσε, θα ανανέωνε τη βίζα του και θα επέστρεφε στα κατεχόμενα, οπότε η σύλληψη του έπρεπε να γίνει γρήγορα.

Πρόσθεσε πως μετά τη σύλληψη του ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα των Βάσεων στη Δεκέλεια και τη Δευτέρα το πρωί παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου των ΒΒ το οποίο και αποφάσισε την παράδοση του στην Αστυνομία της Δημοκρατίας προκειμένου να συνεχιστεί η δίωξη του.

Διαβάστε επίσης:
Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Βαρώσι

Αυτό, κατέληξε ο κ. Πιτσιλλίδης «ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για επιτυχή συνεργασία μεταξύ των αρχών των Βάσεων και της Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που χάρη στη τεράστια επικοινωνιακή και εργασιακή σχέση, καταφέραμε να βοηθήσουμε στη σύλληψη του καταζητούμενου άνδρα».

Πηγή: ΚΥΠΕ