Κίπρις: Επεισόδια από Ε/κ στη Δερύνεια – Δεν ”χώνεψαν” την πρωτιά του Τατάρ

Ελληνοκύπριοι συγκεντρώθηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας επειδή δεν μπόρεσαν να “χωνέψουν” το γεγονός ότι ο Ερσίν Τατάρ πήρε περισσότερες ψήφους από τον Μουσταφά Ακιντζί στον πρώτο γύρο των «προεδρικών εκλογών» που διεξήχθη χθες στα κατεχόμενα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή «Κίπρις».


Όπως αναφέρεται, ο «λαός» της κατεχόμενης Αμμοχώστου που παρακολουθούσε την διαμαρτυρία των Ελληνοκυπρίων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώθηκε στο κατοχικό οδόφραγμα στην περιοχή Δερύνειας και τραγουδούσε τον τουρκικό εθνικό ύμνο ως απάντηση προς τους Ελληνοκύπριους.

Στο κατοχικό οδόφραγμα συγκεντρώθηκαν δυνάμεις της «αστυνομίας», ενώ η «διοίκηση των δυνάμεων ασφαλείας» και ο κατοχικός στρατός τέθηκαν σε συναγερμό.

Το δημοσίευμα, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ισχυρίζεται ότι η αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς δεν επενέβησαν καθόλου και άφησαν τους διαδηλωτές να περάσουν το οδόφραγμα.

Διαβάστε επίσης:
Μείωση 0,5 δισ. ευρώ στα κόκκινα δάνεια τον Μάιο ελέω Ελληνικής

Οι Ελληνοκύπριοι σταμάτησαν και επέστρεψαν πίσω όταν άκουσαν τους συγκεντρωθέντες στο κατοχικό οδόφραγμα να φωνάζουν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», υποστηρίζει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι δύο λεωφορεία από την Καρπασία μετέφεραν κόσμο στο οδόφραγμα της Δερύνειας με σκοπό να απαντήσουν στην ελληνοκυπριακή διαμαρτυρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ