Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκαν τα ημερήσια κρούσματα στην Ευρώπη μέσα σε δέκα μέρες

Ξέφρενη είναι η πορεία του νέου κορωνοϊού στην Ευρώπη καθώς, μέσα σ’ ένα δεκαήμερο, διπλασιάστηκε ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων.

Χθες, καταγράφηκαν περισσότερα από 200.000 κρούσματα, με πολλές χώρες της γηραιάς ηπείρου να αναφέρουν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», στις 12 Οκτωβρίου, τα ημερήσια κρούσματα του νέου κορωνοιού ήταν 100.000. Χθες, όμως, καταγράφηκαν 217.438 νέα κρούσματα στην γηραιά ήπειρο.

Στη Γαλλία καταγράφηκαν 41.622 κρούσματα, στην Ισπανία 21 χιλιάδες, στην Ιταλία 16 χιλιάδες και στη Γερμανία 12.500. Συνολικά, η Ευρώπη μετρά πάνω από 7,7 εκατομμύρια κρούσματα, ενώ πάνω από 245 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στο μεταξύ, ορισμένες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, καταγράφουν την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός. Στις χώρες αυτές συμπεριλαμβάνονται, εκτός από την χώρα μας, και οι Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Κροατία, Σλοβενία και Βοσνία.

Επιπλέον, στην Ευρώπη έχει πλέον καταγραφεί σχεδόν το 19% των παγκόσμιων κρουσμάτων και το 22% των θανάτων.

Πηγή: protothema