Κορωνοϊός: Ο στρατός εντοπίζει τους ανυπάκουους στο lockdown στη Μαδρίτη

Τέλος στη νυχτερινή διασκέδαση στο Παρίσι βάζει από αύριο η νόσος Covid- 19 την ώρα που στη Μαδρίτη, ενώ είναι σε lockdown, οι αρχές επιστρατεύουν τον στρατό για να εντοπίσουν τους απείθαρχους.

Στην «πόλη του φωτός», μπαρ, πισίνες, γυμναστήρια, αίθουσες χορού και χώροι με ηλεκτρονικά παιχνίδια θα βάλουν λουκέτο σ’ ένα 24ωρο. Η διάρκεια των μέτρων θα είναι δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ.

Ο στρατός στους δρόμους της Μαδρίτης

Στην ισπανική πρωτεύουσα στρατιώτες «χτενίζουν» τους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας για να εντοπίσουν τους ανυπάκουους πολίτες που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν σοβαρό λόγο και τα απαραίτητα πιστοποιητικά που να δικαιολογούν ότι θα πρέπει να βρίσκονται εκτός σπιτιού.

Την ίδια ώρα, στο γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλία, 18.000 μαθητές και 1.700 δάσκαλοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Το Βερολίνο στο επίκεντρο του κορωνοϊού στη Γερμανία

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει έντομα τις γερμανικές αρχές είναι η κατάσταση στο Βερολίνο. Σήμερα, ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, ανακοίνωσε ότι, τα τέσσερα από τα επτά hotspot του νέου κορωνοΐού στη Γερμανία βρίσκονται στη Βερολίνο.

«Οι νέοι κυρίως είναι αυτοί που μεταδίδουν τον ιό», υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός αναφερόμενος στα ξέφρενα πάρτι που οργανώνει η νεολαία με τον ένας πάνω στον άλλο και χωρίς μάσκες.

Πηγή: protothema