Κορωνοϊός – Βατικανό: Θετικά 11 μέλη της φρουράς του Πάπα Φραγκίσκου

Έντεκα μέλη της Ελβετικής Φρουράς, η οποία προστατεύει τον Πάπα στο Βατικανό, έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, αυξάνοντας τους φόβους για την υγεία του ποντίφικα.

Τη Δευτέρα, τέσσερις άνδρες έγιναν τα πρώτα μέλη της Φρουράς που είχαν θετικά αποτελέσματα και σήμεραανακοινώθηκαν ακόμη επτά περιπτώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Βατικανό έχει ξεκινήσει την ιχνλάτηση, για να ανακαλύψει τις επαφές των μολυσμένων φρουρών.

Καθήκον των συγκεκριμενων φρουρών, είναι να παρακολουθούν τις κινήσεις και τις δραστηριότητες έξω από το Βατικανό και τείνουν να συνοδεύουν τον Πάπα σε επίσημες εκδηλώσεις. Ο 83χρονος Πάπας Φραγκίσκος θεωρείται ιδιαίτερα ευάλωτος στον ιό λόγω της ηλικίας του, του βάρους του και της απώλειας μέρους ενός πνεύμονα κατά τη διάρκεια παιδικής ασθένειας.

Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός – Βρετανία: 136 θάνατοι και πάνω από 15.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα, το Βατικανό εισήγαγε νέους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας ανά πάσα στιγμή, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, καθώς και την αυστηρή τήρηση των αποστάσεων.

Πηγή: protothema