Λύπη Πρεσβείας Γαλλίας για όσα σημειώθηκαν την Τρίτη έξω από τα γραφεία της

Λύπη για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τρίτη έξω από τα γραφεία της στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας, εκφράζει η γαλλική Πρεσβεία, διατυπώνοντας παράλληλα ευχαριστίες προς την κυπριακή αστυνομία για την «έγκαιρη και αποτελεσματική της παρέμβαση» καθώς και στον κυπριακό λαό «για την ισχυρή του προσήλωση στις κοινές μας αξίες». Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ηλικίας 20, 21, 24 και 31 ετών που τέθηκαν σήμερα υπό πενθήμερη κράτηση.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τα τεκταινόμενα κατά τη διάρκεια διάρκεια διαδήλωσης μουσουλμάνων έξω από την πρεσβεία στο πλαίσιο της οποίας συμμετέχοντες σε αυτήν άρπαξαν τη γαλλική σημαία από τον ιστό και την κατέστρεψαν, εκπρόσωπος της Πρεσβείας εξέφρασε λύπη για τη δημιουργία έντασης «και τις συνεπακόλουθες ανάρμοστες πράξεις που έλαβαν χώρα».

Επίσης εξέφρασε ευχαριστίες προς την κυπριακή αστυνομία για την «έγκαιρη και αποτελεσματική της παρέμβαση για την παροχή ασφάλειας για τα διπλωματικά μας γραφεία και στον κυπριακό λαό για την ισχυρή του προσήλωση στις κοινές μας αξίες».

Στο μεταξύ, αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει πως στην εκδήλωση διαμαρτυρίας η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα έξω από τη γαλλική Πρεσβεία στη Λευκωσία, συμμετείχαν γύρω στα 80 πρόσωπα.

Προστίθεται πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων ηλικίας 20, 21, 24 και 31 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με αδικήματα που αφορούν την συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, και του Περί Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας Νόμου.

Τα τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διατάγματα πενθήμερης κράτησης τους. Επίσης, πρόσωπο ηλικίας 28 ετών συνελήφθη για επίθεση εναντίον αστυνομικού και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο, αφού προηγουμένως του δόθηκε επιδοτήριο για να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας αύριο το πρωί. Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ