Μεγαλύτερη ζημιά από ότι περιμέναμε το σκάνδαλο Al-Jazeera

Του Χαράλαμπου Αγγελιδάκη

Δυστυχώς τα όσα συνέβησαν και καταγράφηκαν, ΠΑΡΑΝΟΜΑ, από τις κρυφές κάμερες του Al-Jazeera δημιουργούν και θα δημιουργήσουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στην Κυβέρνηση αλλά και στην οικονομία γενικότερα.

Είναι πολυδιάστατη και πολύμορφη η ζημιά που έχει γίνει και τα προβλήματα που θα πρέπει να διαχειριστουμε τις επόμενες εβδομάδες. Μεταξύ άλλων:

  1. Περαν από την αξιοπιστία στο Πολιτικό Σύστημα και στους πολιτικούς, η οποία έχει κλονιστεί, δυστυχώς κλονίζεται και η αξιοπιστία στα Κυβερνητικά Τμήματα και Κυβερνητικούς Υπαλλήλους που βρίσκονται σε θέσεις κλειδια.

Όπως ορθά δήλωσε ο Α. Πιττάτζης, ‘’Κυβερνήσεις αλλάζουν, Υπουργοι πηγαίνουν και έρχονται αλλά αυτοί οι Κυβερνητικοί Λειτουργοί παραμένουν στις θέσεις τους’’.

Ιδιαιτερα άμα ψάξει κανέις καλύτερα ποιοι βρίσκονται στις θέσεις κλειδιά, θα βρει πράγματα και θαύματα. Είναι σχεδόν όλοι συγγενείς μεταξύ τους. Αυτό το συγγενολόι είναι μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες που ταλανήζουν το τόπο. Η γνωστή σε όλους ‘’κουμπαροκρατία’’.

  1. Πλήγμα πιθανών να δεχτούν και οι εποπτικές αρχές όπως η Κεντρική Τράπεζα και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των οποίων η αξιοπιστία είναι απαραίτητη και σημαντικό να προστατευθεί αφού μέσω των εταιρειών που αδειόδοτούνται και ελέγχονται στην Κύπρο έχουν προσελκυσεί δεκάδες εκαταομμύρια ευρώ και χάρη σε αυτές τις εταιρείες εργοδοτούνται χιλιάδες Κύπριοι.
  2. Κυβερνητικοί χειρισμοί που αφορούν κυρίως την εξωτερική πολιτική και την προστασία των συμφερόντων μας στα διάφορα κέντρα αποφάσεων πιθανώς να επηρεαστούν και να μην μπορούν οι αρμόδιοι Υπουργοί όπως και ο Πρόεδρος να υπερασπιστούν έντονα τα δικαιώματά μας, ιδιαίτερα τώρα που η Τουρκία μας ‘’βομβαρδίζει’’ από παντού.

 

Η μόνη λυση και το μόνο φάρμακο είναι η άμεση, αποτελεσματική και απόλυτα διαφανής έρευνα που θα οδηγήσει όσους εμπλέκονται στα δικαστήρια, καθαρίζοντας την βρομιά και επιβεβαιώντας ότι σαν Κύπρος μπορούμε να κοιτάξουμε μπροστά με καθαρό βλέμμα και καθαρά χέρια.