Ντονμέζ: Εμείς είμαστε στο τραπέζι του διαλόγου

Εμείς είμαστε στο τραπέζι του διαλόγου, δεν τίθεται θέμα να τερματιστεί η διαδικασία, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ αναφερόμενος στην ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στις εργασίες του Ορούτς Ρέις. Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι θα συνεχίσουν τον σχεδιασμό τους και μετά τις 22 Οκτωβρίου όπως τον έχουν καθορίσει.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι το Ορούτς Ρέις θα συνεχίσει το πρόγραμμά του στη Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι και το Μπαρμπαρός θα συνεχίσει το έργο του στην Κύπρο.

“Όπως γνωρίζεται το Ορούτς Ρέις μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Αττάλειας. Οι εργασίες εκεί έχουν ολοκληρωθεί. Το Ορούτς Ρέις συνεχίζει το πρόγραμμά του στην Ανατολική Μεσόγειο. Δηλώσαμε ότι κάνουμε τις εργασίες μας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Δεν έχουμε βλέψεις στην ιδιοκτησία κανενός. Να μας συγχωρέσουν αλλά κανείς να μην έχει βλέψεις και λόγο στα πεδία δικής μας δικαιοδοσίας. Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζονται οι εργασίες μας. Και η διαδικασία του διαλόγου θα συνεχιστεί. Και μετά τις 22 Οκτωβρίου θα συνεχίσουμε τον σχεδιασμό μας όπως το έχουμε προγραμματίσει. Δεν τίθεται θέμα να τερματιστεί η διαδικασία, εμείς είμαστε στο τραπέζι. Δεν ξέρω αν η απέναντι πλευρά θα έρθει στο τραπέζι. Εμείς θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις μας. Το θέμα δεν είναι μόνο οι υδρογονάνθρακες. Δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στη σημερινή μας στάση”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ