Οι κυνηγοί θύματα του κορωνοϊού

Της Αλεξίας Καφετζή

Ανάστατοι είναι οι χιλιάδες κυνηγοί από τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας και τις απαγορεύσεις που επιβάλλουν στις διακινήσεις. Θεωρούν ότι θα έχουν πρόβλημα στην άσκηση του χόμπι τους αφού δεν θα μπορούν να διακινηθούν στη διάρκεια της νύκτας για να βρεθούν έγκαιρα, χαράματα δηλαδή στους κυνηγότοπους, που πολλές φορές είναι σε άλλη επαρχία από τον τόπο κατοικίας τους.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και πρώην πρόεδρος των κυνηγών Ανδρέας Κυπριανού είναι δέκτης των ανησυχιών αυτών και προβαίνει σε διαβήματα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Μάλιστα διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξει αίσιο αποτέλεσμα. Έγραψε χτες στο διαδίκτυο, απευθυνόμενος στους κυνηγούς:

«Αντιλαμβάνομαι την τεράστια ανησυχία που επικρατεί στον κυνηγόκοσμο (εκατοντάδες τα τηλεφωνήματα από το μεσημέρι), αναφορικά με το διάταγμα απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι τις 5 το πρωί, αφού αυτό θα τους απαγόρευε την έγκαιρη μετάβαση τους στις περιοχές που έχουν επιλέξει να κυνηγήσουν, ιδιαίτερα μάλιστα ενόψει και της έναρξης της νέας κυνηγετικής περιόδου του ενδημικού θηράματος την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.

Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τον έντιμο Υπουργό Υγείας ο οποίος έχει δείξει απόλυτη κατανόηση και θα βρεθεί ο τρόπος για τους κατόχους άδειας κυνηγίου ούτως ώστε να μπορούν έγκαιρα να μεταβούν και να κυνηγήσουν σε όποια περιοχή έχουν επιλέξει, ανεξάρτητα από την επαρχία διαμονής τους».