ΠΑΣΥΔΥ: Η στάση εργασίας των νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου έφερε αποτέλεσμα για τους τρεις νοσηλευτές

Παρέμβαση για συνέχιση της εργοδότησης στους τρεις νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αμμοχώστου που κινδύνευαν να μείνουν χωρίς δουλειά, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά τη χθεσινή στάση εργασίας και την έκταση που έλαβε το θέμα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ, ο ένας εκ των τριών νοσηλευτών, θα εργοδοτηθεί άμεσα από τον ΟΚΥπΥ, λόγω του ότι εμπίπτει στον κατάλογο διορίσιμων με βάση και τη μοριοδότησή του, ενώ οι άλλοι δύο συνάδελφοι θα συνεχίσουν να εργάζονται με το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών, μέχρις ότου να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα μόρια για την εργοδότησή τους.

Οι τρεις νοσηλευτές, οι οποίοι εργοδοτούνταν σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, εργάζονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς εδώ και 7 μήνες ανταποκρινόμενοι στο διάταγμα επιστράτευσης του Υπουργείου Υγείας για νοσηλευτικό προσωπικό κατά την πρώτη έξαρση της πανδημίας. Λόγω της παράτασης της πανδημίας, οι εργοδότες τους προσέλαβαν αντικαταστάτες και έτσι τον Δεκέμβριο που λήγει η επιστράτευση κινδύνευαν να μείνουν άνεργοι.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΔΥ, ως ένδειξη συμπαράστασης στους τρεις νοσηλευτές έγινε χθες αυθόρμητη στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εισακούοντας το κάλεσμά μας ανέλαβε προσωπικά την πρωτοβουλία, ώστε να αρθεί η κατάφωρη αδικία εναντίον των τριών συναδέλφων μας και απέδειξε με την κίνησή του ότι η πολιτεία αναγνωρίζει και εκτιμά το έργο των νοσηλευτών και όλων των επαγγελματιών υγείας που διαχρονικά προσφέρουν ποιοτική φροντίδα υγείας στους συμπολίτες μας και που υπερβάλλοντας εαυτόν τους τελευταίους επτά μήνες δίνουν τη δική τους, καθημερινή μάχη ενάντια στην πανδημία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει επίσης πως σε προσωπική επικοινωνία που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έθεσαν υπόψη του και την αντίστοιχη περίπτωση νοσηλεύτριας που εργάζεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και τους δόθηκε η διαβεβαίωση ότι κατ’ αναλογία με τους άλλους δύο νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, θα συνεχίσει να εργάζεται με αγορά υπηρεσιών, μέχρις ότου με βάση τα μόρια που θα συγκεντρώσει, να μπορεί να εργοδοτηθεί από τον ΟΚΥπΥ.

Πηγή: ΚΥΠΕ