Πέντε τόνους τρόφιμα στέλνουν στον Λίβανο η Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου και η Μαρίνα Αγ.Νάπας

Πέντε τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο, στέλνουν σήμερα η μαρίνα Αγίας Νάπας και η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας Αμμοχώστου, σε μια πρωτοβουλία με τη συνεργασία του Υπουργείου Αμυνας και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.

Η αποστολή που ξεκίνησε για το Λίβανο λίγο μετά τις 9 το πρωί, με τέσσερα σκάφη, εντάσσεται στο πλαίσιο έμπρακτης αλληλεγγύης και αρωγής προς τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου και ιδιαίτερα της Βηρυτού μετά την καταστροφική έκρηξη της 4ης Αυγούστου 2020.

Ο Διευθυντής της μαρίνας Αγίας Νάπας Κωνσταντίνος Φυτιρής ανέφερε πως «η αποστολή τροφίμων προς τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου αποτελεί πρωτοβουλία της μαρίνας και της Μητρόπολης η οποία περισυνέλλεξε τρόφιμα από τους απλούς πολίτες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου. Συνολικά συγκεντρώθηκαν πέντε τόνοι τρόφιμα που θα σταλούν σήμερα με τέσσερα σκάφη στο Λίβανο».

Πρόσθεσε πως «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη συνδρομή της Εθνικής Φρουράς και του Πολεμικού Ναυτικού που θα συνοδεύουν την αποστολή καθώς και των μεγάλων χορηγών της εκδήλωσης που είναι η Πετρολίνα, η Blue Point, η VSS και η Caramondani Bros».

Όπως είπε ο κ. Φυτιρής «ο Λίβανος είναι μια γειτονική χώρα με την οποία μας χωρίζει αλλά και μας ενώνει η θάλασσα, έχουν βιώσει τις τραγικές συνέπειες του πολέμου και της προσφυγιάς και τους καταλαβαίνουμε απόλυτα. Μέσα στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών και της βοήθειας προς τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου, ιδιαίτερα μετά την έκρηξη στη Βηρυτό, πραγματοποιείται αυτή η αποστολή η οποία θα συμβάλει και στην βελτίωση και των διακρατικών σχέσεων γιατί οι σχέσεις μεταξύ των λαών στηρίζονται, πέραν από τις πολιτικές σχέσεις και στις σχέσεις των απλών πολιτών».

Εκ μέρους της Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ο πατέρας Ηρακλείδιος Ξιούρος είπε ότι «από την πρώτη στιγμή που έγινε η έκρηξη στο Λίβανο, ο Μητροπολίτης Βασίλειος ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε όλες οι Κοινότητες και ενορίες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, να συγκεντρώσουν τρόφιμα ώστε να δοθούν στους συνανθρώπους μας Λιβανέζους, Χριστιανούς και μη, με στόχο να περάσουν γρήγορα τη δοκιμασία που περνούν».

Διαβάστε επίσης:
Βαρώσια: Το απόγευμα ο Τατάρ στην περιοχή

Ανέφερε ακόμα ότι «σήμερα η πρωτοβουλία αυτή γίνεται πραγματικότητα. Η Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές που συνέδραμαν στην επιτυχία του στόχου αυτού».

Πηγή: ΚΥΠΕ