ΠΕΟ: Συνέχιση αγώνα για την ισχυροποίηση της ΠΣΟ

Tο μήνυμα ότι θα συνεχίσει να παλεύει για την ισχυροποίηση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), για την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης στους αγώνες των εργαζομένων για ένα καλύτερο μέλλον, για έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και πολέμους στέλνει σήμερα η ΠΕΟ.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη συμπλήρωση των 75 χρόνων από την ίδρυση της ΠΣΟ, στις 3 Οκτωβρίου 1945, η ΠΕΟ διακηρύσσει ότι ως ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει καθήκον να φανεί αντάξια της πλούσιας 75χρονης ιστορίας της ΠΣΟ και να συνεχίσει αυτή την πορεία με καινούργιες διεκδικήσεις και νέα οράματα.

Όπως αναφέρει οι οργανώσεις μέλη της ΠΣΟ στην Κύπρο, ΠΕΟ, DEV-IS, KTAMS, KTOS, KTOEOS, BES, DAU-SEN, KOOP-SEN ενώνουν την φωνή τους με τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και στέλνουν αγωνιστικό χαιρετισμό.

Σημειώνει ότι η ΠΣΟ με αφετηρία το ιδρυτικό συνέδριο στο Παρίσι, σε όλη αυτή την πορεία, «συνεχίζει στον ίδιο ασυμβίβαστο δρόμο, και στη βάση του διεθνισμού και της αλληλεγγύης, παραμένει ο ταξικός πόλος ενότητας, συσπείρωσης και μαχητικής δράσης των εργαζομένων», προσθέτοντας ότι «παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, στήριξε τους αγώνες των λαών για ελευθερία και δημοκρατία, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στις δικτατορίες, την αποικιοκρατία, το απαρτχάιντ».

«Στάθηκε αλληλέγγυα στο πλευρό των εργαζομένων όλου του κόσμου και με τη διεκδικητική της δράση συνέβαλε σε πολλές από τις επιτυχίες και τα επιτεύγματα της εργατικής τάξης. Οι Κύπριοι εργαζόμενοι έχουμε διαχρονικά βιώσει την σταθερή και με έμπρακτο τρόπο στήριξη και αλληλεγγύη της ΠΣΟ στον αγώνα μας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις , για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού και για την επανένωση της πατρίδα μας», αναφέρει.

Τέλος, επαναλαμβάνει την κοινή δέσμευση για «συνέχιση του αγώνα για την επανένωση της Κύπρου στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, για ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, αποστρατικοποιημένο και ανεξάρτητο, χωρίς κηδεμόνες και προστάτες».

Πηγή: ΚΥΠΕ