ΣΙΚΑΠ: Μείωση στο κύκλο εργασιών των κέντρων αναψυχής της Πάφου

Μεγάλη είναι η μείωση που παρατηρείται στον κύκλο εργασιών των κέντρων αναψυχής Πάφου, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ- Δημήτρη Καλλή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καλλής ανέφερε πως παρά ταύτα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται κίνηση από Άγγλους οι οποίοι έχουν επιλέξει την Πάφο για τις διακοπές τους.

Επεσήμανε ωστόσο, πως ο αριθμός των Βρετανών που κάνουν διακοπές στην Πάφο αυτή την περίοδο δεν μπορεί να ανατρέψει την αρνητική πορεία του τουρισμού και τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα κέντρα αναψυχής.

Κυρίως, την Κυριακή, διευκρίνισε, και λόγω του ότι ο καιρός ακόμη είναι καλοκαιρινός στην Κύπρο, αρκετοί Κύπριοι επισκέπτονται την Πάφο , με αποτέλεσμα αρκετά κέντρα αναψυχής να καταγράφουν ένα ικανοποιητικό κύκλο εργασιών.

Αυτό, όμως δεν φτάνει ,όπως είπε, να καλύψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις των συναδέλφων οι οποίοι επικοινωνούν με το Σύνδεσμό Κέντρων Αναψυχής Πάφου και τον καλούν να ζητήσουν βοήθεια από τους αρμοδίους.

Διαβάστε επίσης:
Ακάρ: «Έχουμε δικαιοδοσία στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο από τον ΟΗΕ»

Μπορεί μέχρι τώρα, ανέφερε, να μην έχουν κλείσει κέντρα αναψυχής στην Πάφο, εντούτοις, αυτό περιμένουμε να ξεκινήσει να γίνεται, βάσει στοιχείων που, όπως είπε, κατέχουν περί τα τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου. Παράλληλα ο κ. Καλλής, κάλεσε την Κυβέρνηση να στηρίξει περισσότερο τον κλάδο των κέντρων αναψυχής γιατί έχει αρχίσει να βουλιάζει.

Επεσήμανε τέλος πως οι συνάδελφοί του, ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής εκπέμπουν σήμα κινδύνου αφού οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ