Στηρίξη ΔΗΣΥ στο έργο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού

Τη διαβεβαίωση για στήριξη στο έργο της και βελτίωση του νόμου που διέπει τη λειτουργία της, πήρε σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού από τον ΔΗΣΥ. Αντιπροσωπεία της Επιτροπής υπό τον Πρόεδρο της Ανδρέα Παπαχαραλάμπους είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και αντιπροσωπεία του κόμματος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαχαραλάμπους εξέφρασε αρχικά ευχαριστίες στον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ για τη συνάντηση. Τόνισε στη συνέχεια πως ο αθλητισμός έχει αρκετά διαχρονικά προβλήματα δεκαετιών, τα οποία δυστυχώς συνεχίζονται και σήμερα παρά τις προσπάθειες της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε, σήμερα συζήτησαν αρκετά το θέμα του Νόμου που διέπει την Επιτροπή Δεοντολογίας και ζήτησε, όπως είπε, την κάθε βοήθεια για να τροποποιηθεί ο νόμος και να «πάρει καλύτερη όψη λειτουργίας».

Σημείωσε πως η υπόσχεση εκ μέρους του ΔΗΣΥ ήταν καθαρή και πασιφανής. «Μας έχουν πει να στείλουμε τις προτάσεις τις οποίες εισηγούμαστε. Θα μελετηθούν και έχουμε πεισθεί ότι θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις (στον νόμο)», είπε.

Με την ευκαιρία, ο κ. Παπαχαραλάμπους απευθύνθηκε εκ νέου προς τα σωματεία, την ΚΟΠ και προς κάθε αθλητικό φορέα, τονίζοντας πως η Επιτροπή δεν αφαιρεί από τον αθλητισμό. «Η Επιτροπή προσθέτει στον αθλητισμό. Την επιτροπή πρέπει να την αγκαλιάσει ο καθένας που έχει να κάνει με τον αθλητισμό γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προστατευθεί με την καλύτερη δυνατή μέθοδο», είπε.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως ως Επιτροπή, με τα όποια προβλήματα μπορεί να έχουν, θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο με τον οποίο άρχισαν για να προστατεύσουν τον χώρο του αθλητισμού. Αυτό το καθήκον είναι που τους εμπιστεύθηκε ο νόμος και το κράτος και θα το πράξουν, κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:
Νέος συναγερμός Λαγκάρντ: Ανησυχεί για νέα απότομη βουτιά

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης είπε πως υπάρχει και στον χώρο του αθλητισμού κακές πρακτικές που επιβάλλεται να εξαλειφθούν, ενώ υπάρχει και προκατάληψη. «Γι΄αυτό πρέπει να λειτουργήσουμε ως κράτος και ως φορείς μεθοδικά ώστε να αντιμετωπίσουμε τα κακώς έχοντα, να περιορίσουμε τις προκαταλήψεις. Αυτό είναι το πλαίσιο που θέσαμε επί τάπητος στη συνάντηση με την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ