Συνεχίζονται οι εργασίες για αντιπλημμυρικά έργα στη Λάρνακα

Συνεχίζονται οι εργασίες για την πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στα πλαίσια προστασίας οικιστικών ζωνών των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι «την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου θα αρχίσει εργασίες κατεδάφισης της ανατολικής εξέδρας που βρίσκεται στη πρόσοψη του Μνημείου των Καμάρων, για διευκόλυνση της παροχέτευσης των νερών του καναλιού Καμάρων προς την αλυκή».

Προστίθεται ότι «οι εργασίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας και εντάσσονται στα πλαίσια των εισηγήσεων της τελικής μελέτης σχεδιασμού αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των οικιστικών ζωνών των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου, που βρίσκονται εντός της λεκάνης απορροής του ποταμού Καλού Χωριού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο Δήμος Λάρνακας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για παροχή διευκολύνσεων πρόσβασης πεζών στον περιμετρικό πεζόδρομο της αλυκής. Παράλληλα προγραμματίζει την κατασκευή νέας ξύλινης γέφυρας πάνω σε κολώνες που θα αποτελεί συνέχεια της υφιστάμενης, ώστε να αποκατασταθεί το έργο και να συνδέσει με ασφάλεια τον περιμετρικό πεζόδρομο της αλυκής με τον υπηρεσιακό δρόμο της Λεωφόρου Λεμεσού».

Πηγή: ΚΥΠΕ