Τελειόμηνο αγοράκι το βρέφος που βρέθηκε στα σκουπίδια – Ποιες οι επόμενες κινήσεις της Αστυνομίας

Συγκλονισμό προκάλεσε στο παγκύπριο η είδηση ότι εντοπίστηκε νεογνό στα σκουπίδια της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Πεντακώμου.Σύμφωνα με τις πρώτες αστυνομικές πληροφορίες, το νεογνό βρισκόταν σε σακούλι και εντοπίστηκε από εργαζόμενους, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαλογής σκουπιδιών από τον ιμάντα.

Στη σκηνή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας καθώς και ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους, Αγγελική Παπέττα και ο Ορθόδοξος Ορθοδόξου για εξετάσεις.

Όπως προέκυψε από τις μέχρι στιγμής έρευνες, το βρέφος δεν βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη, γεγονός που δείχνει πως πετάχτηκε στα σκουπίδια τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για τελειόμηνο αγοράκι, το οποίο έφερε τον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα, γεγονός που αποδεικνύει πως η μητέρα, γέννησε χωρίς ιατρική βοήθεια.

Όσον αφορά το ερώτημα, εάν το βρέφος γεννήθηκε νεκρό ή ζωντανό, αυτό είναι κάτι που θα διαφανεί από τη νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες. Αρχικά ψάχνει τη διαδρομή του σκυβαλοφόρου, ούτως ώστε να εντοπιστεί το σημείο και η περιοχή από όπου παραλήφθηκαν τα σκουπίδια, εντός των οποίων βρισκόταν και το βρέφος. Τέλος, αφού εντοπιστεί το σημείο, θα αναζητήσουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ούτως ώστε το άτομο ή τα άτομα που πέταξαν το βρέφος στα σκουπίδια.

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ και reporter.com.cy