Την ετήσια έκθεση του γραφείου του παρέδωσε στον ΠτΔ ο Επίτροπος Εθελοντισμού

Την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για την περίοδο Ιούνιο 2018 – Μάιο 2019, παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, η Έκθεση αντικαθρεπτίζει τη Δράση του Γραφείου την συγκεκριμένη περίοδο.

Σημαντικές Πολιτικές του Γραφείου ήταν η έγκριση για τη δημιουργία του Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Εθελοντών σε καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης, παρέχοντας και την αναγκαία Ασφάλιση στους Εθελοντές που ενεργοποιεί το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, η έναρξη διαδικασίας δημιουργίας Παγκύπριου Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Κρατική Έκθεση για έκτακτες ανάγκες, η πραγματοποίηση επίσκεψης του Επιτρόπου Εθελοντισμού, στο Γραφείο του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, η θεσμοθέτηση της ημέρας Δημόσιας Διαβούλευσης με τα Παιδιά, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Παιδιών, καθώς επίσης ο Μηχανισμός Ανατροφοδότησης με την Παιδοβουλή, η διοργάνωση των 2ων Βραβείων του Ενεργού Πολίτη.

Το γραφείο συνεχίζει να εφαρμόζει πολιτικές και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες οι οποίες ενισχύουν τους τέσσερεις Πυλώνες του τρίτου τομέα, που είναι ο Εθελοντισμός, Ενεργός Πολιτότητα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Κοινωνία των Πολιτών.

Σκοπός του γραφείου είναι να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον, το οποίο θα ενισχύσει τον τομέα του Εθελοντισμού, στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ