Α.Νεοφύτου: Μέσα από διάλογο θα σταματήσουν οι ενέργειες της κατοχικής Τουρκίας

Είναι μέσα από τον διάλογο που θα σταματήσουν οι ενέργειες της κατοχικής Τουρκίας, δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης του Συμβουλίου Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Πρόσθεσε ότι όσο ο καιρός περνά χωρίς μια διαδικασία εν εξελίξει στο Κυπριακό, νέα τετελεσμένα θα εμφανίζονται μέρα με την μέρα και θα παγιώνουν οι καταστάσεις στα Βαρώσια.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «βρισκόμαστε όχι στο παρά πέντε όσον αφορά το εθνικό μέλλον αυτού του τόπου ανεξάρτητα από τις διαφορετικές αναγνώσεις, τα πιστεύω τις πεποιθήσεις μας και τα μοντέλα που προτιμά ο Α και ο Β. Βρισκόμαστε και στο πέντε του Κυπριακού με κίνδυνο αντί της επανένωσης της μοιρασμένης μας πατρίδας να χάνουμε και την ΑΟΖ, να χάνουμε και τα Βαρώσια».

Θέση του ΔΗΣΥ, είπε, είναι ότι πρέπει να δηλωθεί ένα ξεκάθαρο απόλυτο μήνυμα εκ μέρους της ελληνοκυπριακής κοινότητας ότι είμαστε πανέτοιμοι να μπούμε σε διάλογο ακόμα και σήμερα σε μια άτυπη πενταμερή. «Το να καλούμε τον ΓΓ όχι να την καλέσει αλλά αν είναι δυνατόν και σήμερα να μπούμε σε ένα διάλογο», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν η κατάσταση, όπως είναι σήμερα με τις προκλήσεις των Τούρκων στην Αμμόχωστο και με την ΑΟΖ δίνουν τα εχέγγυα για να έχει επιτυχία αυτή η προσπάθεια, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «αυτή είναι η διαφορετική ανάγνωση μας. Εάν λόγω της προκλητικότητας είτε αρνηθούμε είτε με το στανιό θέλουμε να πάμε σε μια διαδικασία θα χάσουμε και τα Βαρώσια».

Πηγή: ΚΥΠΕ