Ακυρώθηκε η συνεδρία του Υπουργικού – Όλα τα μέλη υποβάλλονται σε τεστ

Σε εξέταση θα υποβληθούν σήμερα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από την ανακοίνωση του Υπουργού Γεωργίας, Κώστα Καδή, ότι ο ίδιος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και βρίσκεται σε περιορισμό.

Ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη για σήμερα στις 09:00 συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου έχει ακυρωθεί.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ σε αυτοπεριορισμό έχουν τεθεί και ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, καθώς και ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, οι οποίοι ήταν στενές επαφές του κ. Καδή.

Σημειώνεται πως χθες εντοπίστηκαν τρία πρόσωπα θετικά στον ιό, τα οποία εργάζονται στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε εφαρμογή τα πρωτόκολλα, όπως αυτά εκδίδονται από τον Υπουργό Υγείας, και όλοι οι εργαζόμενοι στο Προεδρικό έχουν υποβληθεί σε τεστ.

Ερωτηθείς αν με τη διαδικασία της ιχνηλάτησης έχουν εντοπιστεί και άλλοι θετικοί στον ιό, ο κ. Κούσιος είπε ότι η διαδικασία της ιχνηλάτησης έχει ήδη αρχίσει, ωστόσο, σημείωσε ακόμα δεν υπάρχουν αποτελέσματα. «Έχουν εφαρμοστεί όλα τα πρωτόκολλα, όπως αυτά εκδίδονται από τον Υπουργό Υγείας. Έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό πολλά μέλη του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν βρίσκεται και ο ίδιος σε αυτοπεριορισμό, απάντησε αρνητικά λέγοντας πως έχει υποβληθεί σε εξέταση με ένδειξη αρνητική. Ωστόσο, σημείωσε ότι σήμερα θα υποβληθεί ξανά σε εξέταση. Επίσης, είπε ότι σε τεστ υποβλήθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με αρνητική ένδειξη.

Σε ερώτηση αν γνωρίζει πώς έχει κολλήσει τον ιό ο Υπουργό Γεωργίας, είπε πως αυτό που γνωρίζει είναι ότι είχε επαφή με κάποια μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τα οποία έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό. Σε σχέση με τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτοπεριορισμό και των Υπουργών Μεταφορών και Εσωτερικών, ο κ. Κούσιος είπε πως δεν έχει ακόμα ακριβή πληροφόρηση επί του θέματος.

Αναφορικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί τις επόμενες μέρες σε σχέση με τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι πρέπει να δουν πρώτα τα αποτελέσματα των εξετάσεων, για να σημειώσει πως τα τεστ θα γίνουν στις 10 πμ στο Προεδρικό και τα αποτελέσματα αναμένονται να εκδοθούν αργά το απόγευμα. «Πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα πρώτα των εξετάσεων. Εάν είναι θετικός μόνο ο κ. Καδής υπάρχει αναπληρωτής. Θα κάνουμε σήμερα εξέταση, το πιθανότερο και τη Δευτέρα. Εάν δεν υπάρξει πρόβλημα και είναι μόνο ο κ. Καδής οι συνεδρίες θα γίνονται κανονικά», είπε.

Ερωτηθείς προς τα πού στρέφονται οι ενέργειες στην περίπτωση που εντοπιστούν και άλλοι Υπουργοί θετικοί στον ιό, ο κ. Κούσιος είπε πως «αν τεθεί τέτοιο θέμα σίγουρα θα εφαρμόσουμε τηλεδιασκέψεις και θα παίρνουμε τις αποφάσεις με τηλεδιασκέψεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ