Αλλαγή στην ώρα ανακοίνωσης των μέτρων

Αλλαγή τελευταίας στιγμής σε σχέση με την ώρα όπου ο Υπουργός Υγείας θα ανακοίνωνε τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας. Οι ανακοινώσεις ήταν προγραμματισμένες για τις 12.00 αλλά τελικά μετατίθενται μία ώρα αργότερα, στις 13.00.

Να υπενθυμίσουμε ότι κλειδώνει” η κυβέρνηση σήμερα τις αποφάσεις της και ανακοινώνει τα νέα μέτρα μέσω του υπουργού υγείας.

Οι αυξημένοι επιδημιολογικοί δείκτες σε όλες σχεδόν τις επαρχίες πλην της Πάφου και το ρεκόρ ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία καθορίζουν τη νέα δέσμη μέτρων τα οποία σίγουρα θα είναι ακόμη πιο αυστηρά για να επέλθουν χαλαρώσεις την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα δέσμη μέτρων θα είναι σε δύο επίπεδα, τοπικά και παγκύπρια και για τις εορτές των Χριστουγέννων. 

“Η πρώτη δέσμη μέτρων φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι το κλείσιμο όλων των Λυκείων από την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ή 1η Δεκεμβρίου. Οι υπόλοιπες βαθμίδες, δημοτικά και γυμνάσια να κλείσουν μια εβδομάδα νωρίτερα από ότι προβλέπεται για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Εξυπακούεται πως τα ήδη ισχύοντα μέτρα σε παγκύπριο επίπεδο όπως οι περιορισμοί στις συναθροίσεις, στους χώρους εστίασης και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραμείνουν και σε αυτά θα συμπεριληφθεί και η Πάφος.

Σε ό,τι αφορά τη Λεμεσό θα δοθεί μια εβδομάδα τουλάχιστον παράταση στα ήδη ισχύοντα μέτρα με παράλληλες όμως χαλαρώσεις όπως την απελευθέρωση της διακίνησης από και προς την επαρχία, και αλλαγή στην ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ενδεχομένως να επαναλειτουργήσουν κουρεία και κομμωτήρια.”

ΜΕΤΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ 
1. Κλείσιμο Λυκείων 30/11 ή 1/12 (μάθημα με τηλεκπαίδευση)
2. Κλείσιμο Δημοτικών και Γυμνασίων μια εβδομάδα νωρίτερα για τις διακοπές των Χριστουγέννων
3. Παγκύπριοι περιορισμοί στις συναθροίσεις/χώρους εστίασης/ απαγόρευση κυκλοφορίας

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ
4. Παράταση περιοριστικών μέτρων τουλάχιστον για μια εβδομάδα
5. Απελευθέρωση κυκλοφορίας από και προς τη Λεμεσό
6. Αλλαγή απαγόρευσης ώρας νυκτερινής κυκλοφορίας
7. Λειτουργία κουρείων και κομμωτηρίων

ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Με την προϋπόθεση ότι η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου θα παρουσιάσει βελτίωση, προβλέπονται χαλαρώσεις όπως φαίνεται από τις 23 Δεκεμβρίου και αυτά είναι η σημαντική αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού συναθροίσεων σε οικίες, όχι όμως σε νυκτερινά κέντρα με παράλληλη αύξηση για κάποιες ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BONUS 
Από 23/12/2020
1. Παγκύπρια αύξηση αριθμού συναθροίσεων σε οικίες ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
2.. Σημαντική παράταση της ώρας απαγόρευσης κυκλοφορίας για τα Χριστούγεννα