ΑΜΑΝ: Χωρίστηκε η επιδημιολογική ομάδα-Ποιος έμεινε εκτός…

Δεν συμμετείχε στη  χθεσινή συζήτηση για τα μέτρα στο πλαίσιο της συνάντησης του Προέδρου της δημοκρατίας ο καθηγητής Γεώργιος Πάνος, ο οποίος επί της ουσίας διαχωρίζει πλέον την θέση του από τις αποφάσεις.

Μιλώντας το απόγευμα στις ΑΙΧΜΕΣ και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες για διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στους επιστήμονες ο κ. Πάνος είπε πως πλέον και αφού δεν μπορεί να συμφωνήσει με το σύνολο ζήτησε να διατυπώνονται ξεχωριστά οι δικές του απόψεις.

Η «βόμβα» από πλευράς Γεώργιου Πάνου ήρθε όταν αποκάλυψε τον  λόγο για τον οποίο πήρε αυτή την απόφαση.

«Εγώ δεν συμμετείχα γιατί προέκυψε ότι υπήρχε μικρή ομάδα που συναντήθηκε με τον υπουργό πριν τη συνάντηση της επιστημονικής επιτροπής στο προεδρικό μέγαρο», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως πρόσθεσε αυτό «θεωρήθηκε πως υπήρχε μια ομάδα πιο κοντά στον Υπουργό.

«Εγώ είπα πως διατύπωσα τις προτάσεις μου και θα σεβαστώ το γεγονός πως ο υπουργός και αυτή η ομάδα θέλουν να κάνουν αυτά τα πράγματα. Από εκεί και πέρα δεν συμμετέχω στις προτάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ δεν θέλω να γίνει το δικό μου. Θέλω απλά η οι σκέψεις μου να διατυπωθούν σαν δικές μου σκέψεις. Από εκεί και πέρα οι αποφάσεις είναι ευθύνη πολιτική».

Ο κ. Πάνος προχώρησε και ένα βήμα πάρα πέρα λέγοντα ουσιαστικά πως από την στιγμή που υπάρχει αυτή η μικρή ομάδα την οποία  συμβουλεύεται ο Υπουργός θα είναι καλύτερα να αναλάβουν και αυτοί την ευθύνη των αποφάσεων.

«Δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Δεν νομίζω πως είναι αναμενόμενο. Ο υπουργός έχει το δικαίωμα να καλέσει όποιον θέλει. Και θα μπορούσε να πει και πως σαν δική του συμβουλευτική ομάδα να έχει κάποια μέλη. Όμως αυτοί που τον συμβουλεύουν να έχουν και την ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τα όσα είπε ο κ. Πάνος στις ΑΙΧΜΕΣ: